Kedves Rabbi!
Komoly  gondban élek, s nem tudom rá a megfelelő választ. Sajnos nem sikerült a házasságom, s így egyedül nevelem gyermekemet. Istennek tetsző életet szeretnék élni, de nagyon nagy gondot jelent számomra a szexualitás hiánya. Rákerestem az önkielégítés bűn-e kérdéssel a problémára, s végig csak a férfiak vonatkozásában találtam választ - (veszendőbe ment ondó, stb.) - de nem találtam egy gondolatot sem a nők problémájával kapcsolatban. Ebben kérem szíves állásfoglalását, tanácsát. Nem akarok tisztátalanul élni, de Istennek tetsző megoldást sem találok. Ha bárkivel kapcsolatot kezdenék, az a házasságon kívülisége miatt lenne bűn, de nem lehet ezt a problémát nem annak tekinteni, mert van, létező valóság. Gondolom, nem csak nekem okoz ez gondot.
Kérem szíves tanácsát az írások szerint mi az Istennek tetsző alternatíva.
Bocsásson meg, hogy nem fedem fel hivatalos nevemet, de nagyon kínos ez az egész téma, és nem találok rá megoldást. Várom szíves válaszát.
Tisztelettel: E.

Kedves E.
A kérdés valóban nagyon kényes, teljesen megértem a problémáját. Alapjában véve (a száraz Bibliai meghatározásokat ekintve) az önkielégítés nők esetében nincs külön megtiltva. Mégis a zsidóság szellemével nem fér össze és emberileg sem hiszem, hogy ez jóra vezet, vagy megoldás lenne  hosszútávon, ugyanis semmiképp nem helyettesítheti a házasság valódi szent örömét. Mindenképp fontosnak tartanám, hogy próbáljon meg ismerkedni és idővel esetleg egy új házasságba kezdeni, teljes életet szerintem csak egy párral élhetünk együtt.
Kívánok önnek sok sikert az életben és adja Isten hogy minél hamarbb megtalálja élete párját.
Üdvözlettel Köves Slomó rabbi

Kattints ide és kérdezz a rabbitól!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Megszakítás