átid Ez a neve az EMIH új ösztöndíj programjának. Azt jelenti, jövő. Jövő, mert a jövő nemzedékének oktatásáról szól. Te hogyan tudod biztosítani a jövődet? A legjobb befektetés a tanulás. De a tanulás sokszor nagyon drága, hisz tandíjat kell fizetni, meg kell venni a tankönyveket, és a számlák a diákokat is megtalálják. Azt is tudjuk, hogy napi 8 óra után már nem sok ereje marad az embernek a tanulásra. Mi azt szeretnénk, hogy ügyes bajos dolgaid mellett a zsidóságra, a Tórára is maradjon időd, ezért – egy külföldi alapítvány jóvoltából – havonta akár 60000 forintot adunk neked azért, hogy tanulhass. Ha idősebb vagy 18 évesnél, de nem vagy még 26, és anyai ágon zsidó vagy, jelentkezz az Atid ösztöndíj programjára.

A jelentkezéshez csupán annyit kell tenned, hogy kitöltesz egy űrlapot, amit mi elbírálunk, és máris megkezdheted tanulmányaidat Keren Or központunkban.

Mivel járulunk hozzá tanulmányaidhoz?

Ha teljesíted az előírt, heti kétszer két óra részvételt oktatási programjaink bármelyikén, mi havi 30000 forinttal járulunk hozzá, hogy tanulmányaidat gondtalan körülmények között folytathasd nálunk. Az ezen felüli órákért természetesen plusz ösztöndíj jár, óránként 2000 forint.

Már kapsz ösztöndíjat másik zsidó oktatási intézménytől?

Nálunk ez sem akadály, sőt a pályázat elbírálásakor ez még előnyt is jelent számodra. Nem kell választanod, nem kell lemondanod előző, jól bevált helyedről, mert nálunk az ösztöndíjadat akkor is felveheted, ha máshol is kapsz.

Mit tanulhatsz nálunk? Milyen programokon vehetsz részt az ösztöndíj keretében?

Az Átid program keretében hetente kétszer – hétfőn és szerdán – kizárólag az átidos fiataloknak tartunk oktatási és közösségi programokat. Minden hónapban egy központi előadást és egy központi fárbréngent, baráti összejövetelt szervezzünk, ami felváltja az aznapi órákat.

Részt vehetsz ezen kívül a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének őszi szemeszterén, amelyre keddi és csütörtöki napokon kerül sor. Tanulás után egy kiadós kóser vacsora is vár rád.

Hogyan fizetjük ki az ösztöndíjat?

Ösztöndíjasaink egy index füzetben vezetik részvételüket és szintfelmérőjük eredményeit. Ha teljesíted az alapkövetelményeket, következő hónap 10-éig megkapod a minimum 30.000 forintos ösztöndíjat. Ha a heti kétszer 2 órához képest extra órákon vettél részt, akkor az is hozzáadódik ösztöndíjadhoz.

 

Jelentkezés és részletek:

Bánki Artúr

Keren Or központ

1052 Bp., Károly krt. 20.

E-mail: atid@zsido.com

Tel.: 06-30/403-0141

Megszakítás