A 2013-2014-es tanévben egy óriási lehetőség tárta ki előttünk kapuit. Az első és ötödik évfolyamba járó diákok részére tarthatunk hitoktatást, amely lehetővé tette az állami oktatásba járó zsidó gyermekek vallási nevelésének koordinálását.

Ez egy igen nagy felelősséggel járó, komoly feladat, de tökéletes szakmai háttérrel, irányítással, Hála I-nek egyre nagyobb gyermekszámmal haladunk előre. Itt szeretném megemlíteni kitűnő tanárainkat, és egyben megköszönni nekik azt a hihetetlen elszántságot, alázatot, profizmust, és ami a legfontosabb, az önzetlen gyermek szeretetet, amit az egész program gyakran alakuló mivolta sem változtatott meg bennük.

Szeretnénk, ha az egyfős „csoportban” tanuló diákjaink nem éreznék magukat egyedül, és számukra is megadni a közösségi hovatartozás érzését, így Őket is bevonjuk az AlefKids vasárnapi suli programjába, illetve az AlefKids szervezésében történő fergeteges Karneválok sokszínű világába.

hittan

A foglalkozás a zsidóság olyan általános témaköreiben nyújt tágabb ismereteket a résztvevő diákjainak, mint tórai-bibliai történetek, zsidó ünnepek, hagyományok, imák, áldások, dalok. A zsidó ünnepek részleteibe, az általános tematikával párhuzamosan a konkrét ünnepek előtt vezetjük be az ifjú hallgatóinkat.

A foglalkozás általános célja, hogy a gyermekeknek minél több pozitív tapasztalattal és élménnyel gazdagodjanak a zsidó kultúra, vallás, és hagyományok terén, egyben képessé váljanak rá, hogy egy pozitív tapasztalattal gazdagító közösségélményben is részt vegyenek.

Tematikánk egy aktív, vizuális formában tanítja meg a gyermekeket a zsidó identitás pozitív értékelésére mindennapjaikban, illetve ismerteti meg a gyermekekkel a zsidó történelem, kultúra, valamint a modern héber nyelv alapjait. Oktatóink szakképzett vallástanárok, akik sok éves gyakorlati tapasztalattal a hátuk mögött, különösen arra teszik a hangsúlyt, hogy olyan gyermekek érdeklődését is megnyerjék, akik semmilyen ismerettel nem rendelkeznek a zsidóságról és a vallásról általában. Tanfolyamunkon interaktív, játékokkal gazdagított gyermekközpontú foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, úgy hogy a kurzus mindvégig tudás értékére, a pozitív közösségi élményre teszi a hangsúlyt.

Foglalkozás célkitűzései: A foglalkozás a zsidóság általános témaköreiben ad tágabb ismereteket a résztvevő hallgatóknak: Tórai-bibliai történetek, zsidó ünnepi hagyományok, imák, áldások, dalok, táncok. Zsidó ünnepek részleteibe  – az általános tematikával párhuzamosan – a konkrét ünnepek előtt vezetjük be az ifjú hallgatókat. A foglakozás általános célja, hogy a résztvevők minél több pozitív tapasztalattal és élménnyel gazdagodjanak a zsidó kultúra, vallás és hagyományok terén, és egyben egy pozitív tapasztalattal gazdagító közösségélményben is legyen részük.

A program tanulmányi vezetője: Szilánk Zsuzsa (06-30-990-3694)

 Célunk beilleszteni az állami oktatásba járó zsidó gyermekeket ifjúsági klubunk tagjaiként, miután közintézményből kikerülnek, folytatni tudják az együtt elkezdett  utat.

Web: www.alefkids.hu/hittan

E-mail: hittan@zsido.com

Megszakítás