Tiltott dolgok adás-vételének tilalma (4 pontban)
1. Minden olyan dologgal, aminek evését a tóra megtiltotta, bár más hasznát venni szabad, ha csakis eledelre használható, tilos kereskednie vele, vagy arra kölcsönt adni, még oly célból sem szabad megvennie, hogy nemzsidó szolgáinak adja. De olyan dologgal, mi nem eledelre szolgál, pl. lovakkal és szamarakkal szabad foglalkozni, faggyúval is szabad kereskedni, mert azt mondja róla, a tóra (Móz. III. 7. 24.): »Feldolgozható (felhasználható) minden munkára.
2. Ha az emberhez esetlegesen valami tiltott dolog kerül, pl. ha halászik és tisztátalan hal jut a hálójába, ugyanúgy, ha elhullott vagy széttépett állat húsa jut véletlenül a házába, el szabad adnia, mert nem szándékával jutott birtokába. Ha élő állat, azonnal el kell adnia és nem szabad várni addig, míg meghízik nála. Eladhatja közvetítő által is, ha a közvetítőnek van is rajtuk haszna, de ne magának vegye meg a megbízott, mert akkor üzleti áru nála.
3. Ugyanígy szabad követelése behajtására az adósság fejében tisztátalan dolgokat is elfogadni, de el kell azonnal adnia, mert hogy nyerészkedjék rajta, nem szabad magánál tartania, de hogy értékéből ne veszítsen, szabad várnia vele.
4. Olyan dologgal, melyet csak bölcseink tiltottak el (és nem a tóra), pl. nemzsidók túrójával, sajtjával szabad kereskedni.

Megszakítás