Azon dolgok szabálya, melyeket a (M. V. 22. 5.) »ne öltse fel férfi nőnek a ruháját« tilalma tilt (3 pontban)
1.Tilos a férfiúnak női ruhának akár egyetlenegy darabját is felölteni, habár a maga ruhájának a többi része által fel is ismerhető, hogy férfiú. Ugyanígy tilos a nőnek akár csak egy darab férfiruhát is magára ölteni. És nemcsak öltönydarabokat tilos felvenni, hanem bármiféle ékességgel, díszítő vagy szépítőszerrel, amelyeket a helyi szokás szerint csak a nők használnak, tilos a férfiúnak magát ékesíteni és szépíteni. Ugyanúgy tilos a nőnek használni azt, ami csak a férfiak részére szolgál.
2. Férfiúnak tilos a hónaljának és szeméremhelyének a szőrét akár borotvához hasonló ollóval is, azaz egészen a bőrig lenyírva eltávolítani, mert ez a női testápolás módja. Tilos a hónaljának és szeméremhelyének a szőrét a kezével dörzsölni, hogy az kihulljon, de ruhával dörzsölni szabad. Akinek pedig kelése van a hónalján, vagy szeméremhelyén és a szőr ezáltal fájdalmat okoz, szabad azt onnan eltávolítani.
3.Tilos a férfiúnak akár csak egy fehér szálát is kitépni a feketék közül, mert ez asszonynak a szépítési módja, tilos pedig a: ne öltse fel férfi stb. tilalom miatt. Ugyanúgy tilos akár csak egyetlen fehér hajszálát is befesteni, hogy fekete legyen. Valamint tilos, hogy a férfiú tükörben nézegesse magát, de ha gyógykezelés céljából vagy ha azért akar a tükörbe nézni, hogy nyiratkozzék, vagy hogy arcáról a foltokat, hajából a tollakat eltávolítsa, szabad megtennie! Olyan helyen, hol a férfiak is szoktak tükröt használni, minden dologra szabad megtenniük.

Megszakítás