A bekarcolt jelírásnak és a halott miatt való bevágásnak a tilalma (3 pontban)
1. Írva vagyon a tórában (M. III. 19. 28.): bekarcolt jelírást ne tegyetek magatokon! Mi az a bekarcolt jelírás ? Belevésett és mélyrekarcolt írás, mely többé ki nem törölhető. Azaz, hogy valaki belekarcol a húsába és a bevágás helyét arcfestékkel, tintával vagy más nyomot hagyó festékkel tölti meg. Ugyanígy megszegi a tilalmat, ha előbb festi be festékkel és azután karcolja meg a festék helyén. Mindamellett szabad hamut vagy más dolgot tenni gyógyítás céljából valamilyen sebre, ha nyoma is marad, mert a sebnek is marad nyoma és ez bizonyítja, hogy nem jelírás miatt karcolta meg.
2. Az vagyon írva (u. o. M. III. 19. 28.): halott miatt bevágást ne tegyetek a testeken, írva vagyon továbbá (M. V. 14. I.): ne vagdaljátok meg magatokat és ne csináljatok kopaszságot szemeitek között a halott miatt, ez a = = = bekarcolás és ez a = = = bevágás ugyanazt jelenti és tilos akár a halott előtt, akár nem a halott előtt. Tilos annyira ütni a maga kezével a maga húsára, amíg vér jön, sőt más fájdalom miatt is tilos.
3. A = = = hajkoppasztás azt jelenti, hogy a halott miatt kitépnek a fejök hajából. Egy hajszál kitépése is a tilalom megszegése már. A nőknek is tilos kitépni a hajukat s még inkább jelírást bekarcolni magukon.

Megszakítás