Melyik chómécot (kovászost) tilos peszachon át megtartani és melyiket szabad (6 pontban)
1. Minden olyan dolgot, melybe kovászos keveredett, ha a chóméc nem is látható már benne, de a kovászostól származó íze még benne van, pl. ha a kovászos anyagot közben eltávolították, mégsem szabad peszachon át megtartani. De olyan dolgot, melyben egyáltalán semmi kovászos nem volt, csak chómécos edényben főtt, még akkor is, ha az edényt az utolsó 24 órában használták, vagy chómécos edényben áztatták, szabad peszachon át megtartani. Természetesen csak akkor szabad, ha peszach előtt főzték, vagy áztatták, de ha peszachkor találták főzni vagy áztatni chómécos edényben, azt el kell takarítani.
2. Olyan gabonát, melyben kicsírázott és hasadt szemek vannak, akár csak kevés is keveredett a sok közé, továbbá olyan gabonát, melyre víz jutott, vagy amelyet vízben mostak, tilos megtartani. Szintúgy tilos megtartani mindazt, ami az ilyen gabonából készült. Aki nyirkos, ázott gabonát ad el felebarátjának köteles ezt vele tudatni, hogy az ne tartsa a tulajdonában peszachon át. Nemzsidónak sem szabad az ilyet olyan helyen eladni, ahol feltehető, hogy a nemzsidó megint zsidónak adja el, és ez peszachon át megtartja.
3. A ruhaneműt, melyet búzakeményítővel mostak és hoztak rendbe, szabad felölteni peszachkor. De nem szabad azt asztalra teríteni, ha még érzékelhető a keményítő rajta, mert félő, hogy egy darabka lemorzsolódik belőle. Még inkább tilos az ilyenbe peszach lisztet beletenni.
4. Szabad papírt ragasztani az ablakra, még a peszacht megelőző 30 napon belül is, csak ne legyen rajta a kovász látható, mivelhogy a ragasztó, pép vagy csiriz nem is teljes chóméc és be is van takarva, nem szigorították meg. De ha az kívülről látható, tilos megtartani. Ha 30 nappal az ünnep előtt tették rá, mindenképpen szabad.
5. Olyan tintával, amelyet peszach előtt chóméc sörben főztek, szabad peszach félünnepén írni, mert még peszach előtt válott kutyának való eledelre is alkalmatlanná. Ugyanígy minden hasonló dolgot, melyben a chóméc már peszach előtt alkalmatlanná lett és kárbaveszett, szabad peszachon át használni és megtartani. De ha nemzsidó főzött peszachkor sörben tintát, azt nem szabad a zsidónak használni, mert a nemzsidó chómécát is tilos a zsidónak peszachkor használni.
6. Mindazokat az edényeket, melyeket peszachra nem kaseroznak (nem tesznek alkalmassá) erev peszachkor már a napidő hatodik órája előtt jól le kell mosni, és kiöblíteni, hogy ne legyen rajtok (bennök) semmi chóméc fölismerhető, és tegye el azokat olyan rejtett helyre félre, ahova peszachkor járni nem szokott. Legjobb külön szobába elzárni, annak kulcsát pedig peszach utánig elrejteni.

Megszakítás