A Hohmecoló rovatával az izraeli előrehozott választásra készülünk: „Éles és nehezen megjósolható fordulatokban bővelkedő kampányt ígér a következő izraeli választásokig hátralevő néhány hét. A sok bizonytalanságban egyetlen dolog látszik nehezen változtathatónak: az ország következő éveiről két Benjámin, Netanjáhu és Ganc küzdelme határoz majd.” Olvasóinkat képbe hozzuk a választási rendszerrel és az esélyes indulókról is szolgálunk érdekességekkel.

A Jiddiskájt rovat ezúttal többféle témával foglalkozik: hogy működik a zsidó naptár és hány purim létezik benne? Hogy alakult a pesti mikvék sorsa a Kazinczy utcai épület megnyitása után? Mi az igazság a Margit hídi izraeli kutatásokkal kapcsolatban? Ezekről a témákról olvashatnak a rovatban bővebben.

A Kile rovat különlegessége egy interjú az izraeli oktatási hivatal rabbi-pszichológusával, Avraham Jiszráellel, akit Ónody-Molnár Dóra a mai szülők legégetőbb kérdéseiről: a gyerekekkel eltöltött minőségi idő jelentőségéről, a szabályokról, az internetfüggőség kezeléséről és a kérdezés fontosságáról kérdezte.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás