Az Egység 142. számában egy érdekes sávuoti szokással foglalkozunk, valamint az ünnepi asztal különlegességét, a tejes ételek kósersági kérdéseit vizsgáljuk.

A Hohmecoló rovat középpontjában a zsidó joggyakorlás áll. Cháná Deutsch Rábénu Gersom életét bemutató írásából kiderül, ki és mikor tiltotta meg a zsidóknak a poligámiát. Naftali Deutsch cikkén keresztül megismerkedünk a szánhedrinek történetével és megtudjuk, hogyan próbálta Napóleon (sikertelenül) az asszimiláció elősegítésére használni a zsidó bíróságot. A Budapesti Ortodox Rabbinátus munkáján át pedig betekintést nyerhetünk a bét dinek mai működésébe is.

A Jiddiskájt rovatban Oberlander Báruch rabbi írásából meg­tudjuk, oltathatunk-e sábeszkor. A Kile rovatból kiderül, hogyan juthatunk mezuzához és hogy miért foglalkozik az Álomgyár Kiadó holokauszt témájú könyvek megjelentetésével. A csillagokban írt sorsok című, most megjelent könyvet a szerkesztő, Kalocsai Judit és a kiadó, Gönczi Péter ismerteti meg az olvasókkal.

Éceszgéber rovatunkban ezúttal a főszerkesztő, Steiner Zsófia szólal meg: a maroni tragédia kapcsán a felebaráti szeretet nehézségéről és szükségességéről írt publicisztikájában.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás