Talán kevés olyan egyöntetű népszerűségnek örvendő ember él ma Magyarországon, mint a Bálint gazdaként közismert Bálint György. A tavaly 100. évét betöltő, ma is aktív mezőgazdász, aki az egész országot tanította a kertészkedésre, lapunknak adott interjújában családjáról, életéről, újrakezdésről és a föld szeretetéről beszélt.

Ám nem ő az egyetlen szépkorú, akit megismerhetnek olvasóink a lapból: dr. Sasvári István nyugalmazott ezredessel készült riportunk egy másik tragédiák árnyékában fejlődött, ám különlegesen tartalmas évekből felépülő életutat mutat be.

Oberlander Báruch rabbi há­láchikus cikke újabb nem min­dennapi vallásjogi kér­dés­re ad választ: mi a teendő a náci ve­zérek re­lik­viái­val? A cikkből megtudjuk, ámá­lékita vagyonnak számít-e háborús bűnösök vagyona és szabad-e ilyeneket birtokolnunk. A Hoh­me­co­ló és Jid­diskájt ro­vatok vezérfonala te­hát holokauszttal kapcsolatos témákat vonultat fel, amihez szervesen kapcsolódik a Rebbe tanításai­ból vett összeállítás is.

Dr. Turcsányi Gabriella pub­licisztikája egy kizárólag ha­szid nőkből álló mentőegység kihívásait mutatja be az olvasóknak. Két sorozatunk is vé­géhez ér ebben a számban: a Ju­dapest anno rovatban a Tudományos Akadémiai zsidó tag­jait ismerhetjük meg, míg Konyha rovatunkban a Tóra gasztronómiáját bemutató sorozatunk záró részéhez érkezünk.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás