Az Egység magazin legújabb számában Alfred Dreyfus lefokozásának évfordulója kapcsán a francia zsidóság történetével ismerkedünk. Hogyan hatott a cionizmus fejlődésére a francia antiszemitizmus ikonikus megnyilvánulása? Hányféle irányból érkeztek, milyen gyökerekkel rendelkeznek a Franciaországban élő zsidók? Mivel foglalkozik a Chábád az országban? Hohmecoló és Mispóhe rovatunk egyaránt a francia zsidóságot járja körül.

Sokak örömére folytatódik eddigi leghosszabb sorozatunk: a Jiddiskájt rovat hasábjain felvesszük a fonalat a budapesti mikvék történetével. Oberlander rabbi cikkében ismét a témához kapcsolódó ismeretterjesztő művek útját kutatjuk.

Emellett Kile rovatunkban színes fotóriportot kínálunk Hanuka ünnepéről és egy, a Mazsök gondozásában megjelent képregényt ismertetünk meg, mely Szenes Hanna életét mutatja be.

Bemutatunk egy különleges közösségi kezdeményezést is az audio-Tóráról. Ennek kapcsán Judapest anno rovatunk az Óbudai Zsinagóga tóráinak izgalmas életútját követi végig, és azt is megtudjuk, mi köze van Sissinek a szent tekercsekhez.

Tartalmas szórakozást kívánunk a magazin legújabb számához!

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás