Az Egység magazin legújabb száma a megszokott 36 helyett szeptemberben 40 oldallal jelent meg: a szokott tar­talmat négyoldalnyi fényképes melléklet egészíti ki, ami ízelítőt nyújt a nagy sikerű Zsinagógák Hete elnevezésű rendezvénysorozat prog­ramjaiba.

Kile rovatunk is ehhez kapcsolódik: megismerkedünk a világszerte népszerű haszid rapperrel, Nissim Blackkel és bekukkantunk a 200 éves Óbudai Zsinagóga tiszteletére született színdarab kulisszái mögé.

Az újság emellett a Rebbe egyik különleges kezdeményezését mutatja be, amivel a frissen szült édesanyákat és családjaikat támogathatja a közösség. A program, amely a két bibliai bábaasszony, Sifra és Pua nevét viseli, az egész világon működik. Mi a budapesti és a micpe Jerichói önkéntesek munkájába kínálunk betekintést.

A Jiddiskájt rovat hasábjain a smita évvel ismerkedünk továbbra is – emellett Oberlander Báruch rabbi cikkéből mindent megtudhatunk a szukkoti csokorban felhasznált fűzfaágról. Az Éceszgéber rovatban ezúttal Köves Slomó rabbi szólal meg: publicisztikájában arról ír, mi motiválja az újabb és újabb zsinagógák megnyitására az EMIH-et.

Tartalmas szórakozást kívánunk a magazinhoz!

 

Az Egység Magazin archívuma itt található