Márciusi lapunkban Purim alkalmából a zsidó zene és tánc történetét járjuk körbe, bemutatva ezen művészeti ágak legjelesebb képviselőit. Érdekesség, hogy a dalokat egy QR-kód-olvasó segítségével az olvasók meg is nézhetik-hallgathatják.

Beszámolunk a Maimonidész Gimnázium new york-i útjáról, ahol a diákok részt vettek a CTeen Chábád-világtalákozóján és a rendezvény színpadán is sikeresen szerepeltek.

Folytatódik Oberlander Báruch rabbi mikvéket bemutató izgalmas sorozata, ezúttal a Kazinczy utcai fürdő szerkezeti felépítéséről esik szó.

Cseh Viktor írása megemlékezik a kállói rebbe, Taub Jichák Ájzik halálozásának 198. évfordulóján a cádikról.

Kile rovatunkban interjút olvashatnak Rami Sherman-nel, aki néhány hete Budapesten tartott előadást az entebbei túszdrámáról (az eseményekről részletesen lapunk 88. számában közöltünk áttekintést). Látogatása kapcsán a vele készült beszélgetésben különböző, aktuálpolitikai kérdéseket is érintettünk.

Nemsokára eljön az adóbevallások beadásának határideje, amikor felajánlhatjuk a személyi jövedelemadónk 1%-át általunk fontosnak ítélt célokra. Ebben nyújt segítséget a Szilágyi Nóra, a CEDEK EMIH Szeretetszolgálatának vezetője, aki összefoglalta, milyen módon segít a szeretetszolgálat a rászorulóknak és mennyire fontos az 1% felajánlása, hiszen ez nekünk nem kerül semmibe, de nagyon sokat jelent az olyan szervezeteknek, akik hivatásuknak tekintik az elesettek támogatását.

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Ha nem szeretne lemaradni az Egység cikkeiről, fizessen elő a lapra a fizetes.zsido.com oldalon! Évente három ingyenes számot kaphat, ha feliratkozik levelezőlistánkra a posta@zsido.com címen. 

***

Az újságot megvásárolhatja az EMIH Keren Or Központjában (1052 Bp., Károly krt. 20.), vagy a Kóser Piacon (1075 Bp., Dohány utca 36.) Ha nem szeretne semmiről sem lemaradni, akkor fizessen elő a magazinra a fizetes.zsido.com oldalon.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás