Decemberi számunkban emlékezünk egy kicsit. Körképet mutatunk a magyarországi és külföldi zsidó temetők történetéről és állapotáról. Cseh Viktor cikkében a mádi helyzetet járja körül. Oberlander rabbi mikvékről szóló sorozata ezúttal az első pesti mikve históriáját meséli el. Bemutatjuk Saul és Joel youtube csatornáját, ahol érdekesen és érthetően magyarázzák a Tórát a Deutsch házaspár bár micvóra készülő ikergyermekei. Köves Slomó vezető rabbi beszámol a Sorsok Háza projekt jelenlegi állásáról.

Dombi Gábor személyes írásban emlékezik meg Randolph L. Braham-ről, a közelmúltban elhunyt holokausztkutatóról. Hanukai képriportunkban láthatják a legjobb fotóinkat a budapesti, szentendrei, miskolci és debreceni hanukai eseményekről. Aki ott volt valamelyik gyertyagyújtáson, bizonyosan felfedezi majd magát valamelyik képen. Gasztro rovatunkban a szentjánoskenyérfa zsidó vonatkozásairól tudhatunk meg érdekességeket és arról, hogy mit helyettesíthetünk vele.

Szilágyi Nóra, a CEDEK-nek, az EMIH Szeretetszolgálatának vezetője segít az adományozni kívánóknak abban, hogy mit ajánljanak fel és hogyan juttassák el azt a legjobb módon a megfelelő helyre, hogy biztosan örömet szerezzenek a rászorulóknak. Jó olvasást kívánunk!

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás