Az Egység magazin 109. száma már a Ros hásánára készült. Az újságban nemcsak Rebbe szava szól a közelgő ünnepről, de a Jiddiskájt és Mispóche rovat is az őszi ünnepek jegyében állt össze. Bemutatjuk a budai vár zsidó vonatkozását is – mégpedig azért, mert az új év megújulást, pontosabban rabbit és megnyíló zsinagógát hoz a patinás Várnegyednek. Ahogy azt megszokhatták az olvasók, az ünnepi szám mellékleteként megtalálható a lapban a következő évre vonatkozó falinaptár.

Az újság másik fő témáját Orbán Viktor miniszterelnök izraeli látogatása adja.  Ennek kapcsán a magyar-izraeli kapcsolatokat vettük górcső alá. „…számomra nagyon fontos szimbolikus üzenete volt annak is, hogy Orbán Viktor látogatást tett a zsidók legszentebb helyénél, a Siratófalnál. … Az, hogy a magyar miniszterelnök ezt ilyen sajtónyilvánosság mellett tette meg, számomra túlmutat nemcsak a főrabbival, hanem talán a Netanjahuval történt találkozón is” – szögezte le a lapnak adott interjújában Köves Slomó rabbi.

Az ősszel nemcsak az ünnepek, de a 2018-19-es tanév is közeledik, így az újság körképet kínál az EMIH oktatási programjairól, amelyben mindenki talál magának, gyermekeinek vagy épp unokáinak való programot vagy intézményt.

Ha nem szeretne lemaradni az Egység cikkeiről, fizessen elő a lapra az zsido.com/fizetes oldalon! Évente három ingyenes számot kaphat, ha feliratkozik levelezőlistánkra a posta@zsido.com címen. 

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás