Kibővített tarta­lom­mal ked­ves­­ked­nek az olva­sók­­nak a 28 éves Egység magazin 100. számában. A szo­kottnál négy ol­dal­lal bővebb lap­számba ismét ren­geteg érdekesség került.

Magyarország új washingtoni nagykövete, dr. Szabó László elárulja, lesz-e Trump-Orbán csúcstalálkozó, Majoros Máriától pedig megtudhatjuk, mi a titka a Maimonidész gimnázium oktatási módszereinek. A Csányi 5 elnevezésű kulturális központ vezetője, Lefkovics Zsófia az Erzsébetvárosi Történeti Tár kiállítóterén kalauzol végig bennünket, a Judapest anno rovattal pedig a Nyugati pályaudvar környékén fekvő temető egykori sírjai között barangolhatunk.

A hanukai csoda sem marad el: mindent megtudhatunk az olaj és a zsidóság kap­csolatáról, valamint új megvi­lágításba helyezzük a gyertyagyújtást. A ha­szi­dizmus új­éve alkalmából megis­mer­­jük a Chábád haszidiz­must megalapító Snéur Zál­mán rab­bi életét, valamint mai követőit. A mesterséges megtermé­ke­nyítésről indított sorozat második részében az in­sze­mináció és a lombikprog­ram háláchikus vetületeit is­mer­hetjük meg. Az Écesz­gé­ber ro­vat témája pedig ezút­tal a zsidó illemszabályok és az ún. #metoo kampány viszo­nya.

A kibővített, 100. Egységet keresse zsinagógáinkban, a Keren Or központban (Károly krt. 20.), valamint a Kóser piac élelmiszerboltban!

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás