Források

 

Biblia:

Az emlékeztető nap, Az engesztelés napja, A jom kipuri szentélyi szolgálat, A sátrak ünnepe, Dr. Bernstein Béla fordí­tá­saiból.

Sámuel könyve – Hanna imája, Jónás könyve, Simon Sároni fordítása.

 

Maimonidész művei:

Misne Torá, Hilchot Kidus Háchodes, Az újhold megszentelésének szabályai, Szentgyörgyi József fordítása. Lektorálta Köves Slomó és Gergely István.‎

Misne Torá, Hilchot Tsuvá, A megtérés szabályai, fordította Klein Károly (Miskolc, 1943).

Misne Torá, Hilchot Tfilin umzuzá vöszéfer Torá, A tfilin, a mezuzá és a Tóra-tekercs szabályai, Szent­györ­gyi József fordítása. Lektorálta Köves Slomó és Erdős Anna.

 

Zsidó jog:

A Sulchán Áruch kivonata, írta Rabbi Slomó Ganzfried, Dr. Singer Leó fordítása (reprint kiadása: Budapest, 1988)

 

Zsidó liturgia:

Ál chét: A bűnök felsorolása zsidó módra és Kol nidré: A fogadalmak imája Simon Sároni fordítása. A lábjegyzeteket Naftali Kraus írta.

 

Zsidó filozófia:

Rabbi Snéur Zálmán Az Örökkévaló szeretetének elérése és megtartása, Feig András fordítása. Lektorálta Gergely István és Köves Slomó.

Izrael fohásza – A zsidó újév imarendje, Chábád Lubavics Egyesület, 1997.

Sámson fohásza – Engesztelőnap imarendje, Chábád Lubavics Egyesület, 1998.

Ros Hásáná a pokolban, Rabbi Ephraim Oshry, Mélységből kiáltok – Rabbinikus kérdések és válaszok a Holokausztból, Chabad Lubavics Egyesület, 2004.

A szukkot: otthonos viszony az istenséggel, Az ünnepi csokor – Népünk egysége, A határokat nem ismerő öröm Varga Benjámin fordítása. Lektorálta Köves Slomó.

 

Gondolatok, kérdések és válaszok a Tóráról – Rabbi Israel Rubin, Naftali Kraus és az Új kelet írásaiból.

 

 

 

 

Megszakítás