Bemutatkozás

 

Oberlander Baruch rabbi: New Yorkban született 1965-ben, a második világháborút Magyarországon túlélt szülők gyermekeként. Izraeli és amerikai jesivák elvégzése után a Central Yeshiva Tomchei Tmimim Lubavitz-ban avatták rabbivá 1988-ban. A lubavicsi rebbe küldötteként 1989 óta él Magyarországon. A Vasvári Pál utcai templom rabbija; az Egység, és a Gut Sábesz főszerkesztője; az ELTE jogi karának 1990 óta előadója. Nős, öt gyermek apja.

Köves Slomó rabbi: Budapesten született 1979-ben. A budapesti Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola elvégzése után érettségit 1996-ban az Egyesült Álla­mokbeli, Yeshiva High School gimnáziumban (Pittsburg, Pennsylvania) szerzett. Rabbinikus tanulmányai a télen fejezte be. Feleségével jelenleg Izraelben él. Várhatóan családjával az ősszel költöznek Budapestre.

Orbán Ferenc: 1946-ban születtet Budapesten. Mérnöki, oktatói és ELTE bölcsészi diplomái mellett 30 éven át oktató volt, majd a MAZSIHISZ oktatási osztályvezetője lett; jelenleg az Oktatási Minisztérium egyházi ügyekkel foglalkozó vezető főtanácsosa, valamint a MAZSIHISZ oktatási főtanácsadója. A Magyarországi zsidóságról, oktatásról és egyéb témákról tucatnyi önálló könyve, kiadványa, számos újságcikke jelent meg; sok műnek volt a társszerzője, szerkesztője, lektora. Nős, két leánygyermeke és három unokája van.

Horváth Attila (Étán): 1970-ben született Budapesten. 2000-ben az International Business School-ban (Oxford Brooks University) szerezte közgazdászi diplomáját. A második diplomája megszerzése közben a K&H Bank Rt. Strukturált és Projekt finanszírozás osztályának osztályvezetője. Három éve vesz részt folyamatosan a Pesti Jesiva programjain és előadásain. Hobbija a zene, a természetjárás és a főzés. Egyedülálló; egy gyermek apja.

Oberlander Batsheva: 1967-ben születtet Milánóban. Olaszországi és franciaországi tanulmányai után New Yorkban a Beth Rivkah tanárképző főiskoláján diplomázott. A lubavicsi rebbe küldötteként 1989-ben érkezett Magyarországra. 1995-ben alapította meg a Gán Menáchem budapesti óvodát, 1997-ben pedig a Bét Menáchem elemi iskolát. Az óvoda és az iskola igazgatója; számos gyermekprogram szervezője. Férjével és öt gyermekével Budapesten él.

Hoch Chává: születtet Kaposváron 1976-ban. 1994-ben Budapestre költözött, ahol elvégezte a MÚOSZ Bálint György Újságiróiskolát, majd a Népszabadság munkatársa volt. 2000-ben szerezte meg második diplomáját a Gyógypedagógiai Főiskolán. Az iskola Pszichológiai Intézetében dolgozott és magántanítványokkal is foglalkozott. A zsidósággal kapcsolatos tanulmányokkal a főiskola utolsó éveiben kezdett foglalkozni, először a Chábád Lubavics Egyesület nyári JesiVakációján, majd következő nyáron New Yorkban. Ma egy jeruzsálemi vallási szemináriumban tanul.

Megszakítás