Címke archívuma: áldozat

Az égőáldozatokról

  1. Így szól az Úr, az Örökkévaló: A belső udvar kapuja, mely keletre fordul, zárva legyen, a hat munkanapon át, a szombat napján pedig; nyittassék meg és az újhold napján nyittassék meg. 2. És menjen be a fejedelem a kapu csarnokának útján kívülről és álljon meg a kapu ajtófélfájánál, és készítsék el a papok égőáldozatát… Tovább Az égőáldozatokról

Bővebben »

Biblia – Az áldozati törvények

Biblia  Az áldozati törvények  Vájikrá hetiszakasz (3Mózes 1–5.)   1. fejezet (Kohénnak olvassák:) 1. Szólította Mózest és szólt hozzá az Örökkévaló a gyülekezés sátorából, mondván: 2. Szólj Izrael fiaihoz és mondd nekik: Ha valamelyik ember közületek áldozni akar áldozatot az Örökkévalónak, a baromból, a marhából és a juhokból áldozzátok a ti áldozatotokat.   Az égőáldozatok:… Tovább Biblia – Az áldozati törvények

Bővebben »

Pinchász (4Mózes 25:10–30:1.)

  25. fejezet Pinchász megjutalmazása   10. És szólt az Örökkévaló Mózeshez, mondván:  11. Pinchosz, Eleázár fia, Áron, a pap fia elfordította haragomat Izrael fiairól, midőn buzgólkodott értem közöttük, hogy nem pusztítottam ki Izrael fiait buzgalmamban.  12. Azért mondd: Íme, adom neki békeszövetségemet!  13. És legyen neki és magzatának utána az örökös papság szövetsége, azért, mert buzgólkodott Istenéért és… Tovább Pinchász (4Mózes 25:10–30:1.)

Bővebben »

Cáv (3Mózes 6:1–8:36.)

  Utasítások a papoknak   6. fejezet Tűz a mindennapi áldozathoz   1. És szólt az Örökkévaló: Mózeshez, mondván:  2. Parancsold meg Áronnak és fiainak, mondván: Ez az égőáldozat tana; ez az égőáldozat legyen a tűzhelyen, az oltáron, egész éjjel reggelig; az oltár tüze pedig égjen rajta.  3. És öltse föl a pap lenruháját, lennadrágot öltsön a testére… Tovább Cáv (3Mózes 6:1–8:36.)

Bővebben »

Vájikrá (3Mózes 1:1–5:26.)

 Az áldozati törvények (1–7. fejezet)   1. fejezet   1. Szólította Mózest és szólt hozzá az Örökkévaló a gyülekezés sátorából, mondván:  2. Szólj Izrael fiaihoz és mondd nekik: Ha valamelyik ember közületek áldozni akar áldozatot az Örökkévalónak, a baromból, a marhából és a juhokból áldozzátok a ti áldozatotokat.   Az égőáldozatok: A tulokféléből   3. Ha… Tovább Vájikrá (3Mózes 1:1–5:26.)

Bővebben »