Címke archívuma: áldozat

Az égőáldozatokról

1. Így szól az Úr, az Örökkévaló: A belső udvar kapuja, mely keletre fordul, zárva legyen, a hat munkanapon át, a szombat napján pedig; nyittassék meg és az újhold napján nyittassék meg. 2. És menjen be a fejedelem a kapu csarnokának útján kívülről és álljon meg a kapu ajtófélfájánál, és készítsék el a papok égőáldozatát és… Tovább Az égőáldozatokról

Bővebben »

Biblia – Az áldozati törvények

Biblia  Az áldozati törvények  Vájikrá hetiszakasz (3Mózes 1–5.)   1. fejezet (Kohénnak olvassák:) 1. Szólította Mózest és szólt hozzá az Örökkévaló a gyülekezés sátorából, mondván: 2. Szólj Izrael fiaihoz és mondd nekik: Ha valamelyik ember közületek áldozni akar áldozatot az Örökkévalónak, a baromból, a marhából és a juhokból áldozzátok a ti áldozatotokat.   Az égőáldozatok:… Tovább Biblia – Az áldozati törvények

Bővebben »

Pinchász (4Mózes 25:10–30:1.)

25. fejezet Pinchász megjutalmazása 10. És szólt az Örökkévaló Mózeshez, mondván: 11. Pinchosz, Eleázár fia, Áron, a pap fia elfordította haragomat Izrael fiairól, midőn buzgólkodott értem közöttük, hogy nem pusztítottam ki Izrael fiait buzgalmamban. 12. Azért mondd: Íme, adom neki békeszövetségemet! 13. És legyen neki és magzatának utána az örökös papság szövetsége, azért, mert buzgólkodott Istenéért és engesztelést szerzett Izrael fiainak. 14. A megölt… Tovább Pinchász (4Mózes 25:10–30:1.)

Bővebben »

Cáv (3Mózes 6:1–8:36.)

Utasítások a papoknak 6. fejezet Tűz a mindennapi áldozathoz   1. És szólt az Örökkévaló: Mózeshez, mondván: 2. Parancsold meg Áronnak és fiainak, mondván: Ez az égőáldozat tana; ez az égőáldozat legyen a tűzhelyen, az oltáron, egész éjjel reggelig; az oltár tüze pedig égjen rajta. 3. És öltse föl a pap lenruháját, lennadrágot öltsön a testére és vegye le a… Tovább Cáv (3Mózes 6:1–8:36.)

Bővebben »

Vájikrá (3Mózes 1:1–5:26.)

Az áldozati törvények (1–7. fejezet) 1. fejezet 1. Szólította Mózest és szólt hozzá az Örökkévaló a gyülekezés sátorából, mondván: 2. Szólj Izrael fiaihoz és mondd nekik: Ha valamelyik ember közületek áldozni akar áldozatot az Örökkévalónak, a baromból, a marhából és a juhokból áldozzátok a ti áldozatotokat. Az égőáldozatok: A tulokféléből 3. Ha égőáldozat az ő áldozata, a marhából, hímet,… Tovább Vájikrá (3Mózes 1:1–5:26.)

Bővebben »