Megjelent az Egység magazin 141. száma, melyben betérőkről, kitérőkről és visszatérőkről olvashatunk. A lubavicsi Rebbe levelezéséből ezúttal egy Ben Gurionnak szóló írást választottunk, amelynek apropóján Naftali Deutsch a visszatérési törvény rejtelmeibe avat be.

Réti János írásában a kazár zsi­dók mítoszának nyomába ered: vajon van-e alapja a modern antiszemitizmus egyik ked­venc toposzának? Chana Deutsch az inka zsidókat mutatja be: megtudjuk, hogyan támogatta a Rebbe a betérésüket és hogyan vált az izraeli társadalom részévé a Bné Mose.

Oberlander Báruch rabbi Szerencsés Imre történetét ele­veníti fel. A sokak számára a történelemkönyv lapjairól ismert férfi életútja még rejteget tit­kokat. Amellett, hogy megtudjuk, valóban hitehagyottá vált-e Szerencsés Imre, arra is fény derül, hogyan került bele a története a Sulchán áruchba.

A Kile rovatban olvashatnak az EMIH „macesz-műveletéről”, amivel több ezer magyarországi családnak juttattak Peszáchra kovásztalan kenyeret. Köves Slomó rabbit állami kitüntetése kapcsán arról kérdeztük: miben más a zsidó fiatalok élete ma, mint az övé volt egykor? 

 

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás