Ebben a hónapban lerántjuk a leplet a babonákról, és utánajárunk mi igaz és mi tévedés a zsidókkal kapcsolatos legendákból.

Megtudjuk, hol húzza meg a háláchá a határvonalat a néphit és a népszokás között – és mik azok a jelek, amikben már a talmudi időkben is hittek őseink. Megismerjük az asztalunkra kerülő ételek jelentését és körüljárjuk az élet állomásaihoz tartozó jó és rossz előjeleket.

Áttekintjük a zsidókat évszázadok-évezredek óta körülvevő rosszindulatú legendákat, melyek a mai napig jó táptalaját képezik az antisze­mita indulatoknak. Most meg­tudhatja, honnan ered a vérvád, vagy a zsidók világuralomra törésének hiedelme.

A Kile rovatban a vészterhes középkort magunk mögött hagyva közösségi programjainkról olvashat. Például arról, hogyan utazhatnak zsidó fiatalok ingyen Izraelbe, vagy mi az a sábáton és miért járnak vissza évente kétszer a közösség tagjai Ráckevére. Új sorozatunkban olyan kortárs zsidókat mutatunk be, akik nagy hatással vannak mind a saját közösségünk, mind a szélesebb társa­da­lom életére. Elsőként Ben Shapiroval, a konzervatív értékekért síkra szálló politikai elemzővel és könyvszerzővel, az internetes újságírás vallásos fenegyerekével ismerkedhetnek meg.

Az újságot megvásárolhatja az EMIH Keren Or Központjában (1052, Károly krt. 20.), vagy a Kóser Piacon (1075, Dohány utca 36.) Ha nem szeretne semmiről sem lemaradni, akkor fizessen elő a magazinra a www.fizetes.zsido.com oldalon!

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás