Megjelent az Egység magazin legújabb száma, melyben október 23. alkalmából számos cikket olvashatnak a kommunista világ és a vallásos zsidók viszonyáról.

Hogyan élték túl a vallásos zsidók a Szovjetuniót, kik azok a refjuznyikok és hogyan buktatott le egy haszid kislány az orosz Chábád mozgalomból beszervezett besúgót? A szovjet orvosper mintájára megrendezett magyar cionista perek egyik főszereplőjével való beszélgetéseit idézi föl Oberlander Báruch rabbi annak kapcsán, hogy nemrégiben megjelent Novák Attila hiánypótló könyve a témáról.

A Judapest anno rovattal pedig kicsit még visszább utazunk az időben és szembenézünk azzal, kik voltak 1919 abszolút vesztesei. 

A lapszám azonban nemcsak erre a témára fókuszál: az őszi időszak különlegessége a szüret, így kicsit mi is elmerülünk a borban, valamint a szőlő és a zsidóság viszonyának különböző aspektusaiban és az is kiderül, mit gondoltak a haszid rebbék a magyar borokról. 

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a különböző közösségek vezetői mutatkoznak be és ismertetik meg az olvasókkal terveiket. Ezúttal a Zsilipbe látogattunk, ahol Glitzenstein Smuel rabbi mellett az AlefKids szervezőivel is beszéltünk és mindent megtudtunk az EMIH ifjúsági szervezetének legújabb programjairól.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás