Lassányi Gábor és Szilágyi Szilárd, a szexkultúra podcast házigazdái, Köves Slomót, az EMIH vezető rabbiját kérdezték a férfi és női szerepekről, illetve a szexualitásról a zsidó vallásban.

Az előző részben, „A zsidóság és a szex 1. – Salamon király háremétől a modern fogamzásgátlásig podcastban”, Köves rabbi kifejti, hogy a zsidó kultúrából, továbbá a vallásból eredő nemi szerepek és a szexualitás hogyan nézett ki régen és, hogy milyen napjainkban.

A zsidó vallásban a nemi kapcsolat nem egy megtűrt rossz (nemcsak gyermeknemzés érdekében jön létre), 

a nemrég feltöltött új részben, „A zsidóság és a szex 2. – Parókadivat, párválasztás, és az ortodox Tinder podcastban” pedig arról beszélgetnek, hogy

mi a ketubá, lehet-e változtatni a házasságlevél kritériumain, hányszor kell teljesítenie a férjnek, felesége igényeit, miért viselnek a vallásos zsidó nők parókát, hogyan ismerkednek a zsidó fiatalok napjainkban és, hogy létezik-e ortodox társkereső oldal/mobilos applikáció.

Ez a podcast szintén nagyon érdekes témákat boncolgat, hallgassa meg az ingyenesen letölthető műsort.

 

 

Zsidóság és a szex 2. – Parókadivat, párválasztás és az „ortodox Tinder”

Listen to this episode from szexkultúra podcast on Spotify. Dr. Köves Slomó, ortodox rabbival készült beszélgetésünk második felében a zsidó házassági szokásokat jártuk körbe. Megtudhatjuk, hogy mit tartalmaz a […]

 

Szilágyi Szilárd párkapcsolati tanácsadó, szexológus. Nemiségtudományi tanulmányait külföldön folytatta, szexuálterapeuta képesítését a Buehler Intézetben, szexológusi végzettségét pedig a Dr. Rachael intézetben nyerte el.

 

Dr. Lassányi Gábor, régész, egyiptológus, meseterapeuta. Tanulmányait az ELTÉ-n végezte, ott is doktorált egyiptológiából. Több mint húsz éven át dolgozott ásatásokon Budapesten és Kelet-Afrikában: Egyiptomban, Szudánban. Szervezett országos kiállításokat több régészeti témából és a római kori mágiáról. Rendszeresen szervez mesecsoportokat felnőtteknek, tart egyéni alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásokat életválságban lévő embereknek. 

Forrás: szexkultúra

 

Köves Slomó: akaratlanul is a nőn múlik a szexuális együttlét gyakorisága (podcast)

Lassányi Gábor és Szilágyi Szilárd, a szexkultúra podcast házigazdái, Köves Slomó rabbit kérdezték.

 

 

 

 

Megszakítás