Lassányi Gábor és Szilágyi Szilárd, a szexkultúra podcast házigazdái, Köves Slomót, az EMIH vezető rabbiját kérdezték a férfi és női szerepekről, illetve a szexualitásról a zsidó vallásban.

A zsidóság és a szex 1. – Salamon király háremétől a modern fogamzásgátlásig elnevezésű podcastban, Köves rabbi kifejti, hogy a zsidó kultúrából, továbbá a vallásból eredő nemi szerepek és a szexualitás hogyan nézett ki régen és, hogy milyen napjainkban.

A zsidó vallásban a nemi kapcsolat nem egy megtűrt rossz (nemcsak gyermeknemzés érdekében jön létre),

hanem egy olyan nagyon erős energia, potenciál, ami ha nincsen keretek között tartva pusztító hatású lehet, azonban ha keretek közé van helyezve, akár a szentségnek egy bizonyos foka is tud lenni, hallható a podcastban. „A legtipikusabb példa erre, hogy a zsidó vallásban a férfi és a nő közötti nemi kapcsolatra, szinte bármikor sor kerülhet” – fogalmazott a rabbi. Ha kíváncsi a folytatásra is, például arra, hogy mik a főbb szabályok és keretek, hogy engedi-e a zsidó vallás a segédeszközök használatát nemi kapcsolatban, hogy ki hálhat, kivel, hogy szükség van-e a lyukas lepedőre aktus közben, hogy mit mond a meztelenségről, a fogamzásgátlásról, a prostitúcióról, a poligámiáról a háláchá (zsidó törvény általános megnevezése), hallgassa meg az ingyenes podcastot.

(Az adás második része is hamarosan elérhető lesz.)

 

Zsidóság és a szex 1. – Salamon király háremétől a modern fogamzásgátlásig

Listen to this episode from szexkultúra podcast on Spotify. Mit tanít a zsidó vallás a testiségről és az intim kapcsolatokról? Milyen volt Ádám és Éva viszonya? Mikor szabad és […]

 

Szilágyi Szilárd párkapcsolati tanácsadó, szexológus. Nemiségtudományi tanulmányait külföldön folytatta, szexuálterapeuta képesítését a Buehler Intézetben, szexológusi végzettségét pedig a Dr. Rachael intézetben nyerte el.

Dr. Lassányi Gábor, régész, egyiptológus, meseterapeuta. Tanulmányait az ELTÉ-n végezte, ott is doktorált egyiptológiából. Több mint húsz éven át dolgozott ásatásokon Budapesten és Kelet-Afrikában: Egyiptomban, Szudánban. Szervezett országos kiállításokat több régészeti témából és a római kori mágiáról. Rendszeresen szervez mesecsoportokat felnőtteknek, tart egyéni alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásokat életválságban lévő embereknek. 

Forrás: szexkultúra

 

 

 

Szexualitás

A babonának nemcsak, hogy nincs alapja, hanem kifejezetten tilos a háláchá szerint.

Megszakítás