Köves Slomó: Közös nyilatkozat a családok mellett

Mindig szükség van a bibliai alapértékek megerősítésére, különösen akkor, amikor az embereknek problémákkal és krízisekkel teli világban kell eligazodniuk – közölte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kedden az M1 Ma délután adásában, a magyarországi egyházak múlt heti közös nyilatkozatával kapcsolatban.

Mindig szükség van a bibliai alapértékek megerősítésére, különösen akkor, amikor az embereknek problémákkal és krízisekkel teli világban kell eligazodniuk – közölte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kedden az M1 Ma délután adásában, a magyarországi egyházak múlt heti közös nyilatkozatával kapcsolatban. Ebben az aláírók a házasságra és a családra vonatkozóan a zsidó és keresztény értékrend fontosságát hangsúlyozták.

„Az hogy a szexualitás szentségét a házasság teremti meg, az egy olyan sok évezredes alapérték, amelynek megerősítésére mindig szükség van és mindig aktuális különösen a mostani világban” – mondta.

Köves Slomó kiemelte: az egyházak feladata, hogy az értékek megerősítésén és a tanítások ismeretterjesztésén keresztül erőt adjanak az embereknek a nehéz időkben, ezért fontosak az ilyen nyilatkozatok.
Köves Slomó szerint emellett azonban fontos az is, hogy az egyházak vezetői, tanítói, papjai, rabbijai saját életükkel példát állítsanak, és megmutassák, hogy a boldogsághoz, jóléthez vezető út része a család, és mekkora öröm, amikor egy család „egészséges környezetben” gyermeket nevel – fűzte hozzá.

A rabbi örömét fejezte ki, hogy a teológiai kérdésekben sokéves vitát maguk mögött tudó egyházak megtalálják a közös értékeket, és összefogással megerősítik az embereket abban, hogy ezek az értékek a 21. században is fontosak.

Forrás: https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/12/14/koves-slomo-az-egyhazak-feladata-hogy-erot-adjanak-az-embereknek

Megszakítás