Beszélgetés a Sorsok Házáról – Köves Slomó és Gábor György – Csak semmi majré! – Klubrádió

A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgetünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája.

A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgetünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája. Erről is beszélgetünk rabbikkal, történészekkel és a hallgatókkal, akik a műsor második félórájában telefonon oszthatják meg véleményüket, kérdéseiket.
Az első adásban Rózsa Péter vendégei Köves Slomó ortodox rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője és Gábor György vallásfilozófus, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem egyetemi tanára. Beszélgetésükben az új Sorsok Háza koncepciójáról vitatkoztak.

Csak semmi majré – a Klubrádió weboldalán: https://www.klubradio.hu/musorok/csak-semmi-majre-magyar-zsido-tortenetek-10

Megszakítás