Hitlert éltette az három férfi, akik gázzal töltött fémdobozokat hajítottak két ortodox férfi és egy nő felé London Tottenham kerületében.

„Hitler úton van” és „Heil Hitler” kiáltások közepette dobáltak dinitrogén-oxiddal (közismert nevén kéjgáz) töltött fémdobozokat egy furgonból három ortodox járókelőre a londoni Tottenhamban – adta hírül a Ynetnews. A támadás után az elkövetők elmenekültek a helyszínről, az áldozatok nem szenvedtek fizikai sérülést.

Michael Blayer, a Shomrim nevű zsidó jogvédő szervezet önkéntese „megdöbbentőnek” nevezte az esetet, amihez hasonló atrocitások a közelmúltban gyakorivá váltak más helyi zsidó csoportok tagjainak beszámolói szerint – olvasható a Jewish Telegraphic Agency oldalán. „A verbális gyalázkodás visszataszító volt, és az elhajított apró tárgyakkal a megijesztett áldozatok közvetlen biztonságérzetét ásták alá” – mondta Blayer.

Ahogy arról cikkünkben beszámoltunk, az észak-londoni Tottenhamban nagy létszámban élnek zsidó lakosok. Legutóbb három évre tiltották el minden futballmeccsről azt a két fiatalt, akik karlendítés és más antiszemita megnyilvánulásuk miatt álltak bíróság elé egy focimeccs után.

zsido.com

 

Kép forrása: ynetnews.com

Megszakítás