Folyamatosan növekszik a zsidók elleni támadások száma Franciaországban, ezúttal egy fiatal nőt és egy 16 éves fiút támadtak meg Párizsban és annak környékén. A zsidó nőnek azt üvöltötték: „Hitler félmunkát végzett!”

Antiszemita támadás ért egy zsidó nőt és gyermekét Párizs közelében. Az eset az utcán történt Sarcelles-ben, a francia főváros egyik elővárosában, ahol 60 ezer zsidó él muzulmán bevándorlók közelében.

A nő könnyebb sérüléseket szenvedett, mert három Afrikából származó nő bántalmazta miután szóvá tette, hogy az egyikük gyereke labdával dobta meg a kislányát – írja a jpos.com.

A szemtanuk szerint a fiú anyja nem csak bántalmazta az asszonyt, hanem azt is kiabálta: „Hitler félmunkát végzett!” és, hogy a zsidók egy „mocsokos faj”. A társaságához tartozó másik nő még bíztatta is, hogy üsse tovább áldozatát. A kiérkező rendőröknél az asszony feljelentést tett, néhány napig kórházban ápolják.

Nem sokkal korábban egy másik atrocitás is történt Párizs központjában: négy ismeretlen férfi bántalmazott egy fiút, aki kipát viselt, majd pedig kifosztották. Az elkövetők 17-20 év körüli arab fiatalok voltak. Egy ázsiai nő sietett a segítségére, megfenyegette őket, hogy hívja a rendőrséget. A fiú szeme annyira megsérült, hogy azonnal meg kellett műteni.

Folyamatosan növekszik a zsidók elleni támadások száma Európában, különösen Franciaországban. A francia miniszterelnök ezért nagyszabású programot indított az antiszemitizmus és rasszizmus ellen. A 100 millió eurós terv tartalmazza a rasszizmus és antiszemitizmus adatainak rendszeres ellenőrzését, a zsidó és muzulmán vallási és közösségi helyek védelmét és a diszkrimináció elleni fellépést.

zsido.com

 

Megszakítás