Izraelben az elmúlt hetekben támadások tucatjait követték el ártatlanok ellen, válogatás nélkül támadtak gyermekeket, időseket, nőket és férfiakat. A chabad.org összegyűjtötte azt a hat dolgot, amivel mi is részt vehetünk Izrael spirituális védelmében.

1  Tfilinrakás: a kézitusa

 Az 1967-es háború előtt Menachem Mendel Schneerson rabbi, a lubavicsi Rebbe tfilin kampányt hirdetett, hogy „kézitusában” győzzék le az ellenséget.

Az imaszíjakat minden hétköznap fel kell vennie a 13. évüket betöltött férfiaknak. Ha te már megtetted, segíts másoknak is! Nincs tfilined, vagy nem tudod, hogy kell felvenni? Gyere el valamelyik zsinagógánkba, vagy a Károly körút 20-ban található Keren Or központba. Kollégáink örömmel segítenek!

yknp9154510

Itt sok mindent megtudhatsz a tfilinről!

2, Szombati gyertyagyújtás: a fény erejével

Ennek a hetente egyszer megtett micvának az ereje egész hétre kihat! A szombati és ünnepi gyertyák fénye a békét terjeszti a világban. Ha te már rendszeresen gyújtasz a szombat bejövetele előtt gyertyát, bíztass másokat is arra, hogy megtegyék! Itt olvashatsz a szombati gyertyagyújtásról!

tMuw7966049

3, Mezüze: a spirituális biztonsági rendszer

A mezüze a zsidó otthon őrzője. A lakásunk ajtajaira rögzített tok, benne a szent szöveget tartalmazó pergamentekerccsel generációról generációra védi otthonainkat.

Ha mostanában nem tetted meg, itt az ideje, hogy ellenőriztesd mezüzéidet hozzáértő szóferrel (Tóramásolóval), vagy, ha nincs minden ajtódon spirituális biztonsági őr, akkor pótold a hiányt! Családtagjaidat, barátaidat is segítsd hozzá, hogy ily módon vigyázzanak otthonaikra!

PFRn9154507

Kérdésed van a mezüzéről? Talán már meg is válaszoltuk!

  1. Ima: a kimondott szó ereje

Az ima segítségével a mennyek kapujához érhetünk és az Örökkévaló segítségét kérhetjük a dolgok jobbra fordulásáért.

Ajánld napi imáidat Izrael védelméért. Olvass zsoltárokat, például a 20. különösen alkalmas ilyen időben. Ima közben gondolj a sebesültekre és az egész zsidó népre. Ha tudod, imádkozz értük a zsidó nevüket és édesanyjuk zsidó nevét említve. A mostani terrorhullám áldozatainak nevét itt találod.

fGgi9154509

A Zsoltárok könyvét itt találod!

5. Adakozás: támogatás anyagi eszközökkel

Az adakozás a zsidó vallás egyik legfontosabb micvája. Számos szervezet gyűjt pénzt a terrorizmus áldozatainak segítésére vagy az izraeli fegyveres erőknek, akik védik a zsidó népet.

Magyarországon az EMIH, a MAZS Alapítvány és a MAZSIHISZ közösen szervez gyűjtést, amihez itt csatlakozhatsz.

oToE9154506

  1. Add tovább!

Egy cselekedet is nagy hatással lehet, hát még sok. Küldd tovább ezt az információt e-mailben, facebookon, twitteren, vagy más formában, hogy minél többen csatlakozzanak a spirituális „védelmi erőkhöz”. Kinyomtatva elviheted a munkahelyedre vagy az iskoládba, hogy minél többen értesüljenek erről!

Cute character of businessman holding megaphone with speech bubble, business concept in announcement or communication. Trendy flat design with copyspace for your text and design.

Csatlakozz és tegyünk együtt Izrael biztonságáért!