Szökött orangután okozott felbolydulást Izraelben

Az emberszabású majom a nemrégiben telepített növényzet segítségével jutott ki a fogságból. A szakemberek szerint nem jutott a látogatók közelébe és egy pillanatig sem veszélyeztetett senkit. Az állatot végül altató injekcióval kábították el, és így sikerült visszajuttatni őt a szafariban kijelölt birodalmába.

Tana, a 12 éves nőstény orangután egy magas fa tetején keresett menedéket, és hiába próbálták lecsalogatni, nem mozdult, ezért kellett az állatkert dolgozóinak alacsony dózisú altatót használniuk.

„A gondozók és a szakemberek professzionális módon és nagy elővigyázatossággal dolgoztak, és folyamatosan figyeltek arra, hogy Tana rendben legyen. Fontos hangsúlyozni, hogy a helyszín nincs közel azokhoz a helyekhez, ahol a látogatók megfordulnak, és semmiféle veszély nem állt fenn” – mondta az egyik legnépszerűbb izraeli állatkert képviselője. Rámát Gán a zsidó állam központjának egyik nagyvárosa, szafari parkja pedig rendkívül népszerű látványosság és turistacélpont.

Sajnos nemcsak a turisták célpontja. A legutóbbi gázai konfliktus során ugyanis a szafarit találat érte, egy makákó megsérült a repeszektől és a terület egy részét újjá kellett építeni. Ez az újjáépítés adott most lehetőséget Tanának a szökésre.

A Rámát Gán-i szafariparkban hatalmas állatkórház is működik, melynek működéséről itt és itt adtunk korábban hírt.

zsido.com

Forrás: TOI

  • Küldés emailben