Az Izraeli Nemzeti Parkok Hatósága és a Rámát Gán-i szafari által közösen üzemeltetett Vadon Élő Állatok Kórházában repülőiskola létesül, ahol a sérüléseikből felépülő madarak gyakorolhatják a repülést, mielőtt a gondozók visszaengedik őket természetes élőhelyükre.

A kórház már 14 éve működik, ám míg kezdetben néhány száz sérült állatot láttak el évente, addig mára már évi hatezerre nőtt a páciensek száma. Ez a hatalmas szám természetesen az intézmény bővítésének szükségességét hozta magával, ezért döntöttek az illetékesek két új terület beépítése, valamint új és modern felszerelések beszerzése mellett.

Az Izrael középső területén fekvő, Tel-Avivval összenőtt, a szafarinak helyet adó Rámát Gán városvezetése is támogatja a kezdeményezést. Az új intézmények madarakat, elsősorban ragadozó madarakat szolgálnak majd ki. Az állatok különféle okokból érkeznek a kórházba, melyek között kiemelt helyet foglal el az áramütés és a mérgezés.

Ragadozómadár száll az égen Tel-Aviv fölött

Sok esetben előfordul, hogy súlyos sérülésekkel érkeznek a madarak a kórházba, és ilyenkor akár bonyolult műtéteken is áteshetnek, melyeket minden esetben hosszú rehabilitációs periódus követ. Számos madár még a következetesen végigvitt folyamat után is röpképtelen marad. Ahhoz, hogy ezeket az egyedeket is vissza lehessen engedni természetes élőhelyükre, második rehabilitációs szakaszra is szükségük van, melynek során újra megtanulnak repülni. Ahhoz, hogy a tanuláshoz és a gyakorláshoz elég terük legyen, hatalmas csarnokra van szükség, és az új projektnek többek között ennek megépítése is a része lesz.

Sérült flamingót kezelnek a Rámát Gán-i szafariban

 

Forrás: ynet