„Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel segít az ukrajnai menekültek ellátásában”

– mondta el Köves Slomó az EMIH vezető rabbija.

 

Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség támogatásáról biztosítja az ukrajnai zsidóságot

Támogatásáról biztosította az ukrajnai zsidó közösséget az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség. Köves Slomó vezető rabbi az Ukrajnai Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Meir Stamblernek felajánlotta a magyar zsidó közösség segítségét, Mendel Wilhelm ungvári rabbinak pedig megígérte, hogy ha szükséges, a kárpátaljai közösség tagjait huzamosabb ideig is ellátják Magyarországon. Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség és … Olvass tovább

 

A CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat közreműködésével két szálláshelyet rendeztek be az Ukrajnából menekültek számára, melyek akár hosszabb távú tartózkodásra is alkalmasak. Az egyik Budapesten, egy korábban panzióként működő, 10 szobás ingatlan, a másik a keleti határnál található.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat / Israelite Charity Service, 1083. Budapest, Baross utca 61. Hétfőtől péntekig, 09:00-16:30-ig.

:Telefon, e-mail: +36/30-352-00-88, info@cedek.hu

 

Önkéntesek jelentkezését várja a CEDEK

Az EMIH szeretetszolgálata a CEDEK, felkészült a menekültek fogadására. 

 

A napokban élelmiszerszállítmányt indítanak a kárpátaljai Ungvárra és Munkácsra, a magyar-ukrán határon pedig az EMIH önkéntesei segítenek gépkocsival Budapestre szállítani a gyalogosan érkező menekülteket, illetve hittársaikat segítik továbbutazni Izraelbe. 

Az EMIH szorosan együttműködik Avraham Wolf odesszai rabbival, hogy az ottani zsidó gyermekotthon több mint száz lakóját minél előbb biztonságos helyre juttassák, illetve ellássák élelmiszerrel az ott maradtakat.  

 

Berlinbe tartanak az odesszai zsidó árvaház lakói

Több mint száz gyermeket sikerült szerdán Odesszából átjuttatni a határon a szomszédos Moldovába.