Hogy vélekedik a zsidó jog és etika a mesterséges megtermékenyítésről? Mit tehetnek a meddő párok, hogy gyerekük szülessen? Milyen megoldásokat kínálnak a rabbik, akár a vallás akár az orvostudomány területén? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk az Egység magazin 99. számából, melynek fókuszában a gyermeketlenség áll.

Emellett Pfliegler György professzorral, a ritka betegségek magyarországi szakértőjével azokról a genetikai kórképekről beszélgettünk, amelyek különösen jellemzőek a zsidó népességre.

Betekintünk a csengelei libavágóhíd életébe és bemutatjuk Oláh Katalin rendezőt, valamint zsidó témákat bemutató dokumentumfilmjeit. Folytatjuk barangolásunkat az egykori „Judapesten”, ezúttal Rákospalotára látogatunk el. Gasztronómia rovatunkban megtudjuk, mit hívnak „zsidó penicilinnek”.

Az újságot megvásárolhatja az EMIH Keren Or Központjában (1052 Bp., Károly krt. 20.), vagy a Kóser Piacon (1075 Bp., Dohány utca 36.) Ha nem szeretne semmiről sem lemaradni, akkor fizessen elő a magazinra a www.fizetes.zsido.com oldalon.

 

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás