Szeptemberi magazinunkban több érdekes témát is körbejárunk: képriportot láthatnak és olvashatnak a Budavári Zsinagóga újraavatásáról, bemutatjuk az ott új közösség építését megkezdő Faith Áser rabbit és a rabbiavatások történetéről is megtudhatnak mindent.

A Sorsok Háza Oktatási Központ kapcsán olvashatnak egy áttekintő riportot, amelyben Köves Slomó rabbi interjúi és a sajtóban megje­lent egyéb cikkek felidézésével kaphatnak képet a projekt eddigi fejleményeiről és a további tervekről. Megyeri András Jonatán véleménycikke az Éceszgéber rovatban is ezt a témát járja körül – egy kicsit más aspektusból.

Judapest anno rovatunk ve­zetőjének, Cseh Viktornak nem­régiben megjelent Borsod-Abaúj-Zemplén megyei zsi­dó emlékek nyomában cí­mű praktikus útikönyvéről olvashatnak recenziót, és természetesen a budapesti zsidóság történelmébe is betekinthetnek ismét, most a Vigadóról és környékéről tudhatunk meg többet.

Az idén ősszel az EMIH által indított egyetem névadójának, Milton Friedmannak izraeli kötődéséről szerezhetünk be újabb ismereteket halálának tizedik évfordulója alkalmából.

Gasztronómiai rovatunk a sóletről szól, hogyan vált tipikusan zsidó étellé, hogyan készítették a múltban és miként segít a modern technika abban, hogy megfelelően melegen tartható legyen a sóletünk a szombat délelőtti tálalásig.

 

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás