Eltelt egy év azóta, hogy megújult külsővel és a korábbinál még érdekesebb és változatosabb beltartalommal jelent meg az Egység. Ekkor vál­­tozott az időszaki magazin havi lappá. Az el­múlt egy évben számtalan izgalmas témával ismertették meg olvasóikat az újság szerzői. Olvashattunk az iszlám országok zsidó közösségeiről, az Egyesült Államok elnökválasztásának zsidó vonatkozásáról vagy éppen az entebbei túszmentés drámai fordulatairól.

Minden számban újabb és újabb háláchikus érdekességekkel is találkozhattunk: megismerkedhettünk a Rubik-kocka vallásjogi kérdéseivel, az orvosi etika számos problémájával, sőt azt is megtudhattuk, a háláchának megfelelően cselekedett-e az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője.

Az idei pe­száchi lapszám kö­zéppontjában a társadalmi felelősségvállalás

áll. Betekintést nyerhetünk az 1%-os kampányok hátterébe, valamint a zsidó szociális háló múltjába és jelenébe. Peszách alkalmából az ’50-es évek budapesti zsidó otthonába látogatunk, ahol az ünnepi edények mesélnek a múltról. És végre azt is megtudhatjuk, miért olyan lapos és száraz a macesz.

Az újságot meg­vásárolhatja az EMIH Ke­ren Or Központjában (1052 Ká­roly krt. 20), vagy a Kóser Piacon (1075 Dohány utca 36.) Ha nem szeretne semmiről sem lemaradni, akkor fizessen elő a havonta megje­le­nő Egység magazinra a www.fizetes.zsido.com oldalon a 2017. évre. A 11 lapszámot mindössze 3500 Ft-ért, 7 újság áráért kaphatja meg! További információért hívja a 06 1 268 0183-as telefonszámot.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás