Kinusz Tórának nevezik azt az előadássorozatot, amit hagyományosan az ünnepek utolsó vagy utolsó előtti napján tartanak. Ezeket az előadásokat idén is szokás szerint Peszách utolsó előtti napján Hurwitz Sholom rabbi, a Pesti Jesiva tanára szervezte.

Hurwitz rabbi előadásában az áldozás lehetőségéről beszélt a jeruzsálemi Templomhegyen, amikor nem áll a Szentély. Oberlander Báruch rabbi előadásán az esküvő utáni hét napos ünneplésről, a Sevá bráchotról beszélt abban az esetben, amikor a pár már az esküvőt megelőzően is együtt élt.

Oberlander rabbi veje, Feldman Joszéf Jichák rabbi a Peszáchot megelőző szertartás, a bdikát chomécnak a halachikus gyökereiről beszélt. Az izraeli közösség vezetője, Raskin Smuel rabbi a sokszáz fős és a kissebb széderek előnyeiről és hátrányairól tartott előadást. Faith Aser reagált Oberlander rabbinak a Gut sábesz magazin előző számában megjelent, bombázás miatt félbeszakadt szédereket tárgyaló írására.

A rabbik mellett felszólalt a következő generáció is. Hurwitz Mendel (14) arról beszélt, mi a teendő, ha megvan az imához szükséges tíz felnőtt férfi, a minján, de nincs hét ember, akit fel lehetne hívni a Tórához – vagy azért, mert nincsen mindenki körülmetélve, vagy több lévi, illetve kohén is van, akik közül csak egyet-egyet lehetne felhívni.

Oberlander Eliezer (14) arra az érdekes kérdésre kereste előadásában a választ, hogy mi a teendő, ha az ember eladásra váró choméca egy másik idő-zónában van, mint ahol ő maga tölti az ünnepet.