Sci-fikbe illő technológiát fejlesztettek ki az izraeli fejlesztők. A Genie elnevezésű konyhai gép 30 másodperc alatt képes elkészíteni bármilyen ételt.

Sok háziasszony álmodozott már a munkából hazajövet arról, hogy bárcsak egy gombnyomással elkészíthetné az esti vacsorát. Ez a kívánság hamarosan teljesülhet. A Genie elnevezésű, kávéfőző méretű konyhagép kevesebb, mint egy perc alatt képes elkészíteni bármilyen ételt – legyen az sós vagy édes.

Ayelet Carasso és Doron Marco, a White Innovation izraeli vállalat fejlesztői úgy alakították ki a forradalmi technológiát, hogy azt bárki képes legyen használni egy telefonos alkalmazás segítségével – írta a Jews News. Az eszköz 140 grammos adagokat készít a liofilizált alapanyagokból, melyek egy és két év között őrzik meg szavatosságukat.

„Kizárólag természetes hozzávalókat használunk, semmilyen tartósítószert nem adunk az ételekhez” – mondták a fejlesztők, akikben a találmány ötlete egy késő esti értekezlet után fogant meg, amikor nehezen találtak olyan éttermet, amely még hajlandó lett volna kiszolgálni őket.

Izraeli szakácsok máris új, a „Genie-re szabott” receptek összeállításán dolgoznak – többek között cukor- és gluténmentes verziókon is. A készüléket a tervek szerin elsőként kávézókban és üzletekben próbálják ki, később juthat el a háztartásokba. Habár a tervezők elsődleges célcsoportjai a nyugati országok vásárlói, szeretnék, ha ez az eszköz olyan államokban is segítenék az embereket, ahol nincs megfelelő mennyiségű étel a lakosok számára.

„A világon zajló élelmiszerszállításhoz is csatlakozhatunk. És ez nagyon-nagyon fontos cél számunkra” – nyilatkozott Marco, aki azt is elárulta, hogy az izraeli hadsereggel is tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy a szárazföldi és a tengereken szolgáló katonák egyaránt friss és tápláló ételhez jussanak a Genie segítségével.

VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=ULTVgwcq3m4&feature=youtu.be

Kép forrása: jewsnews.co.il