Egy izraeli adományozó hatszámjegyű összeget ajánlott fel a szír gyermekek gyógykezelésére.

Morris Kahn az észak-izraeli Cfát városában álló Ziv Egyészégügyi Központnak utalta a pénzt, mert elsősorban ez a kórház fogadja a Szíriából érkező betegeket és sérülteket. A vizsgálatok során kiderült, hogy minden harmadik, háborús zónából érkező szír gyermek halláskárosodástól szenved. Az adomány ötven gyermek kezelését, műtétjét, rehabilitációját és hallókészülékét fedezi.

Kahn elmondta, hogy az inspirációt Sir Anish Kapoor jelentette számára. A híres szobrász és emberjogi aktivista egymillió dollárt ajánlott fel a Genesis Prize Foundation számára, a menekültek megsegítésére. Kahn elérte, hogy a pénzt a szírek ellátását magára vállaló Ziv kórház használhassa fel.

“Több, mint ezer, különböző életkorú szír embernek nyújtottunk segítséget az elmúlt négy évben. Ez orvosként, izraeli állampolgárként és emberi lényként egyaránt nagyon fontos számomra. Nagyon hálás vagyok Sir Anish Kapoornak, hogy támogatja ezt a fontos munkát. A segítségével egy sokkal jobb világot teremthetünk számos szír gyermek számára.” – mondta Szálmán Zárká, a kórház igazgatója.

Kahnnak nem ez az első humanitárius akciója. Néhány évvel ezelőtt Etiópiában alapított szemklinikát, és sokat adományoz a Save a Child’s Heart alapítványnak is, mely szívbeteg gyermekeknek segít. A tudományos életet is támogatja, az ő hozzájárulásával működik egy izraeli űrprogram, ő finanszírozta az éjláti víz alatti obszervatórium elkészítését és egy nonprofit vállalatot, amely az izraeli tengerpartok tisztaságáért dolgozik.

“A szíriai polgárháború során eddig ötmillió ember vált földönfutóvá, köztük rengeteg gyermek. A Genezis Prize Foundation most felhívást tesz közzé, hogy még többen adakozzanak, zsidók és mások, hogy a Ziv Egészségügyi Központ tovább folytathassa nélkülözhetetlen munkáját, mellyel a sérült gyermekek és felnőttek szenvedéseit enyhíti.” – mondta Stan Polovets, az alapítvány társalapítója.

A Genezis-díjat 2013-ban alapították, hogy zsidó filantrópok tevékenységét díjazzák. Az izraeli miniszterelnöki hivatal és a Zsidó ügynökség (Szochnut) is részt vesz a díjat kiosztó Genezis alapítvány támogatásában.

Forrás: The Tower