A harcostársa pedig egy kiadós Izrael-szidás után beugrott egy olyan falafelezőbe, amelynek a tulajdonosa izraeli.

Robert-Willem van Norren ismert Izrael-ellenes aktivista Hollandiában. Bár mozgáskorlátozott, folyamatosan a közterületeket járja, akár a legkellemetlenebb időben is, és a palesztin terrorizmust élteti, a zsidó állam ellen pedig bojkottot hirdet. Hetente háromszor az amszterdami Dam térre gurul speciálisan kialakított kismotorjával, hogy a PFSZ zászlóját lengesse, és Izrael-ellenes plakátokat állítson ki. Az izraeli zászlót rendszerint úgy ábrázolja, hogy egy horogkeresztet vagy egy csótányt rajzol a Dávid-csillag helyére.

Csakhogy most kiderült: van Norren járműve Izraelben készült. A Kalnoit gyár Breeze S3 modellje a Jordán-völgyben fekvő Áfikim kibucban készült. Ezt a kibucot 1948-ban alapították katonai bázisként, majd később civil településsé alakult. Ezen a „szépséghibán” az sem változtat, hogy palesztin zászlókkal és Izrael bojkottjára buzdító matricákkal ragasztotta tele a járművet.

A felfedezést Michael Jacobs Izrael-párti aktivista tette, akinek tevékenységéről korábban már beszámoltunk. Jacobs megkereste a Kalnoit gyár holland importőrét is, akik megerősítették, hogy ők adták el a járművet van Norrennek. A holland Izrael-barát szervezetek örömmel konstatálták a visszás helyzetet és különböző internetes fórumokon igyekeztek viccet csinálni a dologból.

Van Norren egyik harcostársa, Simon Vrouwe is lebukott: egy kiadós cionistázás után, még a tüntetéshez használt, palesztin zászlós, „Bojkottáld Izraelt” feliratú mellényében beugrott egy izraeli tulajdonban lévő falafelezőbe némi táplálékért. A héber Maoz nevet viselő étkezde egy izraeli-holland üzletember, Dov Melo tulajdonában áll.

zsido.com

Forrás: TOI

 

Megszakítás