Michael Jacobs holokauszt-túlélők leszármazottjaként gyakran tüntet egyedül az amszterdami Dam téren a BDS híveivel szemben. Időnként megtámadják, de nem adja fel.

„Izraeli zászlóval állok meg az Izrael-ellenes tüntetőkkel szemben, hogy megmutassam, nem adjuk fel, és nem hódolunk be a hazugságaiknak, valamint nem engedünk annak a nyomásnak, hogy adjuk fel az országunkat.”- jelentette ki a 66 éves Jacobs. Magántüntetései alkalmanként három órán át tartanak Amszterdam különféle központi helyszínein. „Szolgálatban vagyok, és katonának érzem magam, aki a Hollandiában hiányzó emberi erkölcsöt és Izrael Államát védi.”

Jacobsot a palesztin zászlót lengető és gyűlölködő jelszavakat hirdető bojkott-aktivisták tüntetései késztették cselekvésre. „Hamis és félrevezető módon mutatják be Izraelt. Transzparenseiken kitörlik a Dávid-csillagot, az izraeli zászlót a náci Németország horogkeresztjével kombinálják, illetve volt egy olyan táblájuk is, melyen a kék Dávid-csillagot kék csótány helyettesítette.”- számolt be Jacobs, akinek nagyszülei és más rokonai vesztek oda a holokauszt során.

A korábban sajtófotósként dolgozó férfi számára nem számít, hogy egyetlen tüntetővel, vagy több tucatnyi demonstrálóval áll szemben. Egy izraeli ismerőse, Nurit Dekel, aki zászlókkal látja el a férfit, elmondta, hogy az Izrael-ellenes tüntetők gyakran kikezdenek a férfival: „Látom, hogyan lökdösik őt a tüntetők, és a rendőrök csak nézik ezt, és csodálom ezt az embert és azt, ahogyan szereti Izraelt. Nagy árat fizet, de ez nem tántorítja el őt”.

Jacobs így nyilatkozott: „Készen állok a harcra, mert a nagyszüleimet a zsidóságuk miatt gyilkolták meg. A legkevesebb, amit tehetek, az az, hogy büszke vagyok rájuk.” A Dam téren áthaladó izraeli turisták rendszeresen odamennek a kék-fehér lobogót tartó férfihoz, és fényképezkednek is vele. „Az ő reakciójuk ad nekem erőt”- jegyezte meg Jacobs, akinek jelenléte szálka az amszterdami rendőrök szemében, olyannyira, hogy megtiltották neki, hogy 35 méternél közelebb menjen az Izrael-ellenes tüntetőkhöz – akikre ilyen megszorítás egyébként nem vonatkozik, ezért gyakran mennek közel Jacobshoz, és provokálják őt abban a reményben, hogy – ahogy a múlt héten meg is történt -, letartóztatják a férfit.

Letartóztatják Jacobsot

„Ötvenen demonstráltak Izrael ellen. Meg akarták alázni a zsidókat és Izrael Államot. El akarták lopni az izraeli zászlót, melyet lengettem, és sikerrel is jártak, de nem tudták, hogy a zsebemben van még egy lobogó. Az egyik tüntető odajött hozzám, és fenyegetni kezdett, ezért önvédelemből ellöktem őt. Ennek eredményeként a rendőrség, ahelyett, hogy a nőt tartotta volna tőlem távol, engem lökött a földre.” A férfit végül bilincsben vezették el, elkobozták a kameráját, és többször is kihallgatták.

Jacobs 18 éven át élt Izraelben, szolgált a hadseregben, és részt vett az első libanoni háborúban. „Hollandiában közhely, hogy a zsidókat nem hajlandóak népnek tekinteni. Azt gondolják, hogy elloptuk az arabok földjét. Az emberek ezt valóban elhiszik, hiszen a hírekben harminc éve naponta elhangzik. A holland embereknek kimosták az agyát. Magamra egyszerű zsidóként tekintek, aki tikun olámot [a világ megjavítása] csinál. Büszke vagyok arra, hogy zsidó vagyok, büszke vagyok a zászlóra és a zsidó hagyományra.”

A magántüntetések mellett a férfi polgári jogaival élve időnként megjelenik az amszterdami városi tanács előtt: „Előadást tartok a történelemről, és elmondom, hogyan deportáltak Amszterdam 80 ezer zsidó lakosából 65 ezret. Erről nemigen beszélnek az iskolákban.”

A férfi elismeri, tart attól, hogy egy napon valaki komoly kárt tesz benne, de ez nem ingatja meg. Azt mondja, addig folytatja a protestálást, amíg „Hollandia felismeri, hogy az országban diszkrimináció van általában, és a zsidók ellen speciálisan. Akkor hagyom abba, amikor ezt hivatalosan elismerik, ahelyett, hogy hallgatnának, vagy hazudnának. Izrael a zsidók földje, és ezért lengetem az izraeli zászlót.”

 

zsido.com

 

Forrás: ynet

Megszakítás