A bojkott egy dolog, a biztonság meg egy másik.

Noha világszerte egyre több alkalommal kerülnek a hírekbe a BDS (Boycott, Divestement, Sanctions)-mozgalom képviselői, a svájci parlamentet nem befolyásolta az Izrael-ellenes kampány, amikor a biztonság a tét: hétfőn hat darab Hemres 900-as drón megvásárlása mellett döntöttek az ország képviselői, melyeket az izraeli Elbit Systems készített.

Az összesen 250 millió dolláros üzlet támogatói 30-12 arányban győztek azon képviselőkkel szemben, akik a drónok ellen szavaztak. Utóbbiak arra hivatkoztak, hogy azokat az izraeli hadsereg használta a gázai konfliktus során tavaly nyáron. A felvetésre reagálva Ueli Mauer svájci védelmi miniszter kiemelte, hogy Svájc nem az izraeli államtól vagy hadseregtől, hanem privát cégtől vásárol gépeket, melyeket hírszerző és felderítő akciók során használtak korábban az izraeliek – írta a JNS.org.

Úgy tűnik, az izraeli hadsereg által használt technika továbbra is népszerű és versenyképes: ahogy arról beszámoltunk, augusztusban a kanadai kormány jelentette be, hogy az izraeli Vaskupola-rendszer rakétaelhárító technológiájának megvásárlására készül, kedden pedig rekordszámban vettek részt az AUS&R nevű nemzetközi kiállításon Izraelben. A Rishon Lezionban megrendezett esemény során negyven izraeli cég sorakoztatta fel termékeit közel 3000 izraeli és más országból érkező látogató előtt.

zsido.com

 

Kép forrása: jns.org

Megszakítás