A palesztin terrorhullám támogatásáról beszélt és a földön élő zsidókat fenyegette legújabb videójában az iszlamista harcos.

Az Iszlám Állam (ISIS) pénteken közzé tett videójában héber nyelven beszélő katona küldött fenyegetést Izraelnek és beszélt arról, hogy „hamarosan nem marad zsidó Jeruzsálemben”.

Az ISIS szíriai szárnya által Youtube-on megosztott felvételen egy maszkot viselő, katonai ruhába öltözött férfi látható fegyverrel a kezében, aki arab akcentussal, héber nyelven közöl baljós fenyegetést a zsidó állammal szemben.

„Mint honfoglalók, be fogunk hatolni az Al-Aksza mecsetbe autóinkkal és bombáinkkal, hogy áttörjünk a zsidó bástyákon” – mondta a dzsihadista. „Tegyetek, amit akartok; egészed addig, míg megtalálunk titeket. Utána tízszeresen megbüntetünk benneteket azokért a bűnökért, amiket a palesztin emberek ellen követtetek el” – tette hozzá.

„Biztosítunk titeket arról, hogy hamarosan egyetlen zsidó sem marad Jeruzsálemben, sem az egész országban. Tenni fogunk azért, hogy kipusztítsuk a zsidó kórokozókat világszerte” – hangzik el a videóban.

A MEMRI intézet The Jihad and Terrorism Threat Monitor kutatócsoportja szerint az elmúlt időben jelentősen megnövekedett a palesztinokat nyíltan zsidók elleni terrorcselekményekre bátorító üzenetek száma az Iszlám Állam médiakampányában.

zsido.com

 

Kép forrása: jpost.com

Megszakítás