Közeleg Pészách ünnepe

 

 

Gondoskodjon időben a széder esték kellékeiről!

 

Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség a nehéz körülmények ellenére is komolyan készül arra, hogy Pészách ünnepén a zsidó közösség az elkerülhetetlen korlátozások (a közösségi széderek megrendezésének a lehetetlensége) mellett is a lehető legteljesebb módon élhesse meg az Egyiptomból való kivonulás mély tartalommal teli élményét. Ennek megfelelően minden tőlünk telhetőt megteszünk érdekében, hogy az otthoni széderestéken minden szükséges kellék a családok rendelkezésére állhasson. Ezért szeretnénk lehetőséget kínálni Önöknek arra, hogy a nélkülözhetetlen összetevőket időben megrendelhessék tőlünk. Három lehetőség közül választhatnak. Rendelhetnek:

 

  1. Úgynevezett smurá maceszt, szigorúan felügyelt és kézzel gyúrt maceszt nagyobb mennyiségben;
  2. Smurá maceszt és a szédertál kellékeit (hagada, bor, torma, csirkenyak, chárojszesz stb.);
  3. Komplett széder esti menüt.

 

Mindezeken túl mindenkinek, aki szédert tart idén, és ezt jelzi felénk, egy csomag smurá maceszt ingyen biztosítunk.

A rendelések leadására Erdős Juditnál van lehetőség az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: +36/30-222-1439

E-mail cím: koshercatering@zsido.com

Rendeléseket az Ön által megadott címre természetesen ki is szállítjuk.

 

Készüljön lélekben is a széder estékre!

 

Az idei – sok tekintetben nagyon különleges – széder esték minél teljesebb és tudatosabb megtartása érdekében a zsido.com honlap tematikus összeállítással várja mindazokat, akik a hagyományoknak megfelelően kívánják megtartani az ünnepet. A rendszerezett tudnivalókban erre a linkre kattintva merülhet el.

 

Kovászoseladási meghatalmazás

 

Idén április 8-án estétől április 16-án estig ünnepeljük a Peszáchot, a három zarándokünnep egyikét. Az ünnep előestéjétől az egyik kötelezettség az, hogy otthonunkat és minden más általunk használt területet (irodát, autót, raktárat stb.) teljesen megtisztítsuk minden kenyérmorzsától és egyéb kovászos ételtől, cháméctól.

Az ünnep egész ideje alatt érinthetetlen kovászost tartalmazó termékeket nem semmisítjük meg, hanem félretesszük, és a rabbi közvetítésével eladjuk egy nem zsidónak, hogy az ünnep nyolc napja alatt ne legyen birtokunkban. Peszách után pedig mindent visszavásárolunk. Az ünnep előtti napokban, de legkésőbb április 7-én délig meg kell bíznunk a rabbit kovászosunk eladásával. Igényünkkel a körülményekre tekintettel szintén nem kell személyesen rabbit felkeresnünk, a kovászoseladási meghatalmazás leadásra online van lehetőségünk ezen a linken.

Az EMIH Operatív Törzs elérhetősége

Ha kérdése van keressen fel minket a muveletitorzs@zsido.com e-mail címen, vagy a +36/30-725-0364 telefonszámon.

 

 

Kívánunk minden kedves barátunknak jó egészséget és áldást az elkövetkező időszakra!

Budapest, 2020. április 1.

 

EMIH Operatív Törzs