Próbálja menteni imázsát a rendszeresen antiszemita botrányokba keveredő, korábban szélsőséges palesztin mozgalmakat támogató Jeremy Corbyn.

Corbyn nem ment el a baloldali izraeli párt, a Cionista Unió vezetőjének invitálására a Jad Vasembe, ahogy arról mi is beszámoltunk, de most felkereste az egykori theresienstadti koncentrációs tábor helyén található emlékhelyet, a mai csehországi Terezínben – írja tudósításában a jta.org. Erről a Twitteren is beszámolt a brit politikus, ahol azt írta: „Tegnap felkerestem a terezíni emlékhelyet – a II. világháborús koncentrációs tábort és egykori zsidó gettót. Soha ne felejtsük.”

Megválasztása óta Corbyn sok kritikát kap, hogy nem tudja megfékezni a pártjában egyre gyakoribb antiszemita megnyilvánulásokat. Azóta többször is visszakozott korábbi kijelentéseitől, például sajnálta a Hamászt és a Hezbollahot támogató nyilatkozatait és ő is elítélte Ken Livingstone, London korábbi polgármesterének fejtegetését, miszerint Hitler a cionizmus támogatója volt.

 

Kép: jta.org