Az ismert nemzetközi oktatási szervezet, a Jewish Learning Institute-tal (JLI) együttműködve indít kurzust az antiszemitizmus elleni hatékony küzdelemről az EMIH.

A március hónapban négy alkalommal megtartott előadás-szorozat első eleme, március 9-én „Az örök nép” címet viseli és a zsidóság többezer éves történelmét ismerteti, a második alkalom a zsidóság elleni leggyakrabban ismételt vádakat veszi górcső alá és magyarázza el e vádak hamisságát „Nem tartozunk bocsánatkéréssel” címmel. A harmadik előadás témája az antiszemitizmus modernkori megnyilvánulása, az Izrael-ellenesség, a negyedik alkalom a „Nézőpont kérdése” címet viseli és az antiszemitizmus hatását vizsgálja a zsidóságra nézve.

A kurzus hirdetményében úgy fogalmaz, hogy az előadások célja „arra rávilágítani, hogy még a legsötétebb témát is hittel és optimizmussal kell megközelítenünk – amolyan zsidósan –, mert csakis így járhatunk túl az antiszemiták eszén, ha semlegesíthetjük az azt fűtő gyűlöletet.”

A kurzusokat Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija tartja, jelentkezni a  címen lehet.

Zsidó recept antiszemitizmusra: emelkedj a gyűlölet fölé! – JLI

Nem engedhetjük, hogy zsidóságunkat az antiszemitizmus határozza meg, még ha azt figyelmen kívül semmiképp sem hagyhatjuk is. Ahogy a holokauszt közvetlen emléke egyre távolodik, zsidók milliói tűnődnek el, hogy vajon a gyűlölet történelmének e vissza-visszatérő hullámai, miért verik a zsidóságot jóval nagyobb erővel, mint bármely más csoportot.

 

Megszakítás