A néhai Dr. David Zuriel a Rebbe rendkívüli ülésén azt hallotta: Ki tudja, hogy ki fog uralkodni Egyiptomban egy év múlva, és mi lesz további 30 éven belül. Két példát is hozott erre – Szadatot egy évvel később meggyilkolták, míg Mubarak hatalomban maradt az elmúlt 30 évben, egészen 2011-ig, amíg el nem távolították.

Mint tudjuk, a Rebbe ellenezte a békekötést Egyiptommal, és figyelmeztetett, ez súlyos következményekkel járhat Izrael Állam és a nemzet jövőbeni biztonsága tekintetében. Azokban a napokban, a Rebbe szava csak pusztába kiáltott szó volt a béke mámorában, mely elhozta Menachem Begint („Igen, csak Likud képes rá").

Dr. David Zuriel Izraelben a legelismertebb szakértő volt a stabilizáció területen. Rendszeresen kapott meghívásokat a világ számos országába, köztük titokban az összes arab országba is. Meghívták őt munkájával kapcsolatosan az egyiptomi békeszerződések után is, ahol katonai kérdésekkel foglalkozott.

Ezen a héten egy hihetetlenül izgalmas hírt kaptunk. A 12 évvel ezelőtt elhunyt Dr. David Zuriel, 1981-ben New Yorkba érkezett a lubavicsi Rebbe brooklyni udvarába. Amikor belépett a Rebbe szobájába egy rendkívüli fogadásra, arra kérte a Rebbét, mondja el miért ellenezte olyan hevesen a béke-megállapodást Egyiptommal.
Hogyan lehet bízni egy ilyen megállapodásban? – kérdezte a Rebbe – Ki tudja, hogy ki fog uralkodni Egyiptomban egy év múlva, és ki tudja elképzelni, mi lesz a helyzet újabb 30 év múlva.

Egy évvel később, meggyilkolták Anwar Szadat egyiptomi elnököt, mesélte csodálkozva Dr. Zuriel barátainak a lubavicsi Rebbe csodálatos szavait. Aztán eltelik 30 év, és kiderül, mennyire jól megvalósultak a rabbi prófétai szavainak második része is „… És ki tudja elképzelni, hogy mi lesz ott 30 év múlva."

Megszakítás