Csak az ár felét kell kifizetniük azoknak a zsidó és arab vendégeknek, akik egy asztalánál foglalnak helyet.

Vajon közelebb hozatja-e egymáshoz az Izraelben élő zsidókat és arabokat a humusz szeretete? Egy Netánja közeli étterem tulajdonosa szerint a közös étkezésen keresztül akár ez is megtörténhet, ezért 50 százalékos kedvezményt biztosít azok számára, akik együtt ülnek asztalhoz.

Kobi Tzafrir, a humusz bár menedzserének elmondása szerint mindkét oldalon kedvező fogadtatásban részesült az egy hete meghirdetett akció, melyet a Facebookon is népszerűsítenek. „Félsz az araboktól? Félsz a zsidóktól? Számunkra nincsenek sem arabok, sem zsidók… számunkra csak emberek léteznek! Igazán kiváló arab humusz és remek zsidó falafel!” – hirdetik a reklámban.

hummus_bar

A Times of Israel számára Tzafrir azt is elárulta, hogy a meghirdetett akció válasz az elmúlt hetek szélsőséges intoleranciájára és gyűlölethullámára; céljuk pedig, hogy egy kis lépéssel közelebb hozzák egymáshoz a békés izraelieket.

A Kfar Vitkinben működő étterem konyhája a kóser és egyben a halal étkezési előírásainak is megfelel, így már csak az arra járó zsidók és arabok kedvén múlik, hogy szeretnék-e igénybe venni a kedvezményt – persze csak együtt.

zsido.com

Képek forrása: timesofisrael.com/jta.org