Világszerte tömegek csatlakoznak ahhoz az internetes kampányhoz, amelyet a Zsidó Világkongresszus indított el a közelgő Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából.

Rendhagyó kampányt hirdetett a Zsidó Világkongresszus (WJC) a január 27-i Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából. A szervezet arra kéri az internetezőket, hogy “#We remember” hashtaggel osszanak meg magukról fotót, és ezáltal minél többekhez segítsenek eljuttatni a tragédia emlékét.

Az internetes kampány múlt héten vette kezdetét és a WJC munkatársainak beszámolója szerint világszerte egyre többen csatlakoznak hozzá. Zsidók és nem zsidók, fiatalok és idősek egyaránt megosztottak képeket magukról a kezükben lévő felirattal – még holokauszt-túlélők is töltöttek fel fotókat.

A kezdeményezéshez Holokauszt-túlélők is csatlakoztak

Ausztriában, Belgiumban és Németországban politikusok és neves közszereplők is nagy számban csatlakoztak a kezdeményezéshez – írta a Ynetnews. Pár napja a német Bild napilap is közzé tett egy válogatást a legismertebb résztvevők fotóiból.

Reuven Rivlin izraeli elnök fotója

Robert Singer, a WJC vezetője elmondta, hogy úgy érzi, szervezete “felelősséggel tartozik, hogy megszólaljon és biztossá tegye: a világon sehol és senki ellen nem tehetnek hasonlót  jövőben”. Nyilatkozatában úgy fogalmazott: “A kampány célja, hogy elérjük azokat, akik nem tudnak túl sokat a holokausztról, vagy akik fogékonyak a tagadásra, valamint szeretnénk emlékeztetni a világot arra, hogy ilyen szörnyűségek akár napjainkban is megismétlődhetnek”.

Fénykép egy ruandai résztvevőről

Singer figyelmeztetett: “Az antiszemitizmus ma minden eddiginél nagyobb mértékben terjedt el a második világháború ideje óta, és a bigottság, valamint diszkrimináció még mindig gyakran felüti a fejét a világ minden táján”.

A világhálóra feltöltött fotókból az emléknapon többet is egy óriásfelületre vetítenek majd az auschwitz-birkenaui haláltábor 2-es számú krematóriumának épületénél.

zsido.com

 

Megszakítás