A zsidókat csak a pénz érdekli? Ebből a kísérletből kiderül.

Mi történik, amikor egy vak ember arra kéri az izraeli járókelőket 200 sékellel a kezében, hogy váltsák fel azt két 10-esre? Megdöbbentő az eredmény. VIDEÓ

Ahogy számos országban, úgy nemrég Izraelben is egy elvégezték azt a kísérletet, amelyben megnézték, hogy mit tennének a helyiek, ha egy vak ember 200 sékkellel a kezében arra kérné őket, váltsák fel azt két 10-esre. Az USA-ban és Ausztráliában készített felvételeken a járókelők többnyire tájékoztatták az illetőt arról, hogy több pénzt tart a kezében, azonban voltak olyanok, akik a helyzetet kihasználták és elvették a nagyobb összeget.

Az Arutz Sheva honlapján közzé tett videóban azonban az látható, hogy több tucat izraeli közül senki sem csapta be a vak embert, hanem mindenki tudtára adta: valójában nem 20, hanem 200 sékelt tart a kezében. Olyan járókelő is akadt, aki adott neki 20 sékelt, anélkül, hogy a 200-at elvette volna.

Meglepő? Nem igazán.

Bárki, akinek volt szerencséje hosszabb időt eltölteni Izraelben, megtapasztalhatta azt a segítőkészséget, ami a helyieket jellemzi, még az ismeretlenek felé is. A zsidó állam polgárait sújtó terrorhullám közepette is számos alkalommal nyilvánult meg az izraeli társadalmat jellemző testvéries és felelősségteljes magatartás a közelmúltban. A közterek biztonsági kameráinak felvételein többször látni lehetett, hogy sokan a terrortámadások után sem a menekülést választották, hanem a sebesültek megsegítésére igyekeztek.

zsido.com

 

Kép forrása: Arutz Sheva

  • Küldés emailben